Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Rusya’nın Ukrayna Saldırısının Başlamasının Ardından Bitcoin 35.000 Doların Altına Düştü

Rusya’nın Ukrayna saldırısının fiilen başlamasının ardından bitcoin fiyatında büyük düşüş yaşandı ve 22 Ocak tarihinden beri ilk defa 35.000 doların altına indi.

Bitcoin fiyatı yazım esnasında bir önceki güne göre yaklaşık %9 değer kaybederek 34.800 dolar civarlarında bulunuyor. Ethereum ise yaklaşık %12 düşerek 2340 dolar seviyelerinde seyrediyor. Çıkan haberlerle birlikte toplam kripto para piyasasının değeri 1.52 trilyon dolara kadar geriledi.

Saldırının başlamasıyla birlikte Ukrayna ülkede sıkı yönetim ilan ederken sabah saatlerinde çıkan bir habere göre Ukrayna ordusu, Ruslara ait 5 uçak ve 1 helikopter düşürdüğünü ve Luhansk’ta Melovoe ve Gorodişe köylerinin Rus askeri birlikleri tarafından ele geçirildiğini açıkladı.

Yaptığı her açıklamada kararından geri adım atmayacağını belirten Rusya Devlet Başkanı Putin, Ukrayna askerlerine çağrıda bulunarak “silah bırakıp ailelerinizin yanına dönmeniz engellenmeyecek.” dedi.

ABD Başkanı Joe Biden, Rusya’nın askeri harekat kararını kınayarak “Putin felaket bir şekilde can kaybı yaşatacak bir savaşı seçti. Yaşananların sorumlusu Rusya’dır. “dedi. Ayrıca ABD, Rusya’ya yeni yaptırımlar yapacağını açıkladı. Almanya Başbakanı Scholz ise “Rusya’nın saldırısı uluslararası hukukun açık bir ihlalidir.” açıklamalarında bulundu.

Bazı uzmanlara göre olaylar geçene kadar bitcoin fiyatının daha da düşeceği tahmin ediliyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!