Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bankacılık Devleri Dağıtık Defter Teknolojisi Üzerinden 30 Milyon Dolar Transfer Etti

İki bankacılık devi, yaptıkları açıklamaya göre blockchain tabanlı platform üzerinden 25 milyon Euro (yaklaşık 30 milyon dolar) değerinde menkul kıymet takası gerçekleştirdi.

İsviçre merkezli bankacılık ve finans şirketi Credit Suisse Securities geçtiğimiz günlerde Hollandalı banka ING ile menkul kıymetler borç verme işlemlerinde sona geldiklerini açıklamıştı. Şirket bu süreçte mali kaynak yönetim şirketi HQLAX ve kurumsal blockhain konsorsiyumu R3’ün teminatlı borç verme sistemi üzerine birlikte geliştirdiği blockchain tabanlı uygulamayı kullandığı belirtti.

Credit Suisse, R3’ ün Corda dağıtılmış defter platformu üzerine geliştirilen uygulamanın iki bankanın Hollandalı ve Alman hükümetlerinin menkul kıymet takas işlemlerini mevcut sistemlere göre daha verimli bir şekilde gerçekleştirmeye olanak sağladığı görüşünde.

HQLAX Nisan 2017’de uygulamayı R3 ve beş üye bankasının müşterek çabası ile piyasaya sürdüklerini açıklamıştı.

Credit Suisse Menkul Kıymetler ve Teminat Optimizasyon Sorumlusu Romain Dumas’ın konuya ilişkin açıklamaları şu şekilde:

“Başarıyla gerçekleşen ilk işlem, blockchain teknolojisinin likidite işlemlerinde daha efektif, daha şeffaf ve uygun maliyetli bir pazar yaratarak teminat akışlarını geliştirme potansiyeline işaret ediyor.”

Bir röportajında, uygulamanın şu an için test aşamasında olduğunu söyleyen ING Bank Blockchain Girişimleri Sorumlusu Herve Francois ise, şiketlerin uygulamanın yılsonuna kadar hayata geçmesini beklediklerini ifade etmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment