Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dubai Turizm Sektöründe Blockchain Kullanımına Hazırlanıyor

Arabian Business yaptığı haberde Dubai’nin 10x girişimi (Diğer dünya şehirlerinden 10 yıl önde olmayı amaçlayan bir girişim) kapsamında işletmeler arası turizm odaklı piyasasında Blockchain teknolojisini kullanmayı amaçladığını açıkladı.

Dubai turizm piyasasına Blockchain teknolojisini adapte ederek önümüzdeki iki yıl içerisinde otellere ek bir dağıtım kanalı sağlamayı amaçladığını belirtti. Ayrıca bu teknoloji sayesinde bütün turizm şirketleri, seyahat planlamalarında müşterilerine Dubai’nin turizm için sahip olduğu seçeneklerden istediklerini şeffaf ve gerçek zamanlı fiyatlar ile sağlayabilecek.

Dubai Turizm Bakanlığı yaptığı basın açıklamasında bu yeni turist girişimini şu şekilde tanımladı:

“Küresel anlamda tüketicilere daha geniş bir erişim imkanını ötesine geçmenin yanı sıra yerel seyahat endüstrisinin de yeni katılımcılar ve yaratıcı yeni girişimler almasını sağlamayı amaçlıyoruz. Bu sayede daha çok sayıda ziyaretçiyi daha hızlı şekilde ülkemize çekerek gayri safi yurt içi hasılada daha büyük bir etki yaratmayı ve Dubai’ye değer katmayı istiyoruz.”

Turizm Piyasası Blockchain girişimi küçük işletmelerin eşit şartlar altında turistleri ülkeye çekmelerine olanak sağlayacak. Ayrıca genel olarak Dubai’deki turizm sektöründeki istihdam oranını arttırmış olacak.

Dubai Turizm’in genel müdürü Helal Saeed Almarri Dubai’nin 10x projesini şu şekilde tanımladı:

“Ülkedeki hükumet hizmetlerini yeni bir seviyeye çıkartmayı amaçlayarak her bir yenilikçi fikri gerçekleştirmeyi amaçlıyoruz.”

Arabian Business haberinde Dubai Turizm Piyasası Blockhain projesinin hükumet denetleyicileri ile iletişim halinde olduğunu ve hayata geçirilirken de bu girişimin aynı şekilde hükumet gözetiminde yapılacağını ekledi.

Geçtiğimiz Şubat ayında Dubai Karayolları ve Taşımacılık Bakanlığı yaptığı bir açıklamada kendi Blockchain planlarını duyurdu. Yine Dubai 10x girişimi kapsamında olan bu plan doğrultusunda 2020 yılına kadar Blockchain merkezli bir sistem yaratılarak bir aracın yaşam süresi takip edilebilecek.

Dubai halen 2020 yılında dünyadaki ilk Blockchain hükumeti olmayı ummakta. Fakat hem Dubai hem de Birleşik Arap Emirlikleri geçtiğimiz yıl bir uyarı yayınlamıştı. Bu uyarıda her iki ülkede kripto para birimlerinin ve Initial Coin Offerings (ICO)’ların, kriptoların anonim yapıları dolayısıyla potansiyel olarak kara para aklama ve teröre finansman sağlama gibi suçlarda kullanabileceğine dikkat çekmişlerdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment