Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Milyonlarca Dolar İle Kaçıp Arkalarında Unutulmayacak Bir Mesaj Bırakan Kripto Para Şirketi: Prodeum

Prodeum isimli kripto para girişim şirketi, arkalarında tek kelimelik bir mesaj bırakarak yatırımcılarının milyonları ile ortadan kayboldu.

Şirketin internet sitesinde saatlerce sadece “penis” kelimesi yer aldı. Bu durumu şaka olarak göz önüne aldığımızda Prodium isimli idrar yolları enfeksiyonlarını azaltmak için tasarlanmış bir ilaç mevcut.

PRODEUM.IO

Bu girişimin hedefi, şirketin kendi kripto paralarıyla taze sebze satışını sağlamak için Blockchain teknolojisi kullanmaktı.

IB Times, şirketin sermayesinde milyonların olabileceğini söylerken diğer ajanslar ise sermayedeki miktar hakkında daha tutucuydu. Ayrıca sitenin amatör basın açıklaması ve kripto parasına yanıt verenlerin sayısının oldukça az olması sermayedeki miktarın daha az olabileceğini gösteriyor.

 

Şirket ortadan kaybolmadan önce Ethereum blok zincirlerini kullanarak meyve ve sebze endüstrisinde bir devrim yaratmak istemekteydi. Litvanya merkezli olan bu girişim Ethereum blok zinciri ile sebzeleri etiketlemeyi planlıyordu. Birçok insan bu girişimi ilgi çekici bularak yatırımda bulunmuştu.

Prodeum ürün müdürü Rokas Vedluga  geçen yıl bir basın açıklaması yapmış ve şunları söylemişti,

” Yapmakta olduğumuz girişim artık zamanı gelmiş bir fikir. Bu olağanüstü yeni teknolojiyi dünyaya getirmekten heyecan ve gurur duyuyoruz. “

Ancak yapılan incelemelere göre, şirket kurucularının isimleri ve fotoğrafları gerçeği yansıtmıyordu. Aynı zamanda LinkedIn profilleri de ortadan kayboldu. Girişimleri sayesinde ne kadar para toplayıp yok oldukları hakkında kimse hiçbir şey bilmiyor.

Kaynak: metro.co.uk

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment