Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Walmart Blockchain ile Nakliyatı Daha Akıllı Hale Getirecek

Walmart, daha akıllı bir kargo takip sistemi oluşturmak için Blockchain teknolojisinin imkanlarını kullanarak yeni girişimlerde bulunuyor.

Walmart’tan “Akıllı Paket”

Perşembe günü ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi‘ne (USPTO) yapılan bir başvuruda Walmart, paketin içeriği, çevresel koşulları, konumu ve kullanım ömrü hakkında bilgileri içeren bir Blockchain teknolojisi üzerinde bilgi kaydı yapacak bir ürünün patenti yer aldı. Aynı zamanda “akıllı paket” olarak adlandırılan ürünün dronelar gibi otonom araçlar da dahil olmak üzere ortaya çıkan diğer teknolojilerle birlikte kullanılabileceği söylendi.

Patent ilk olarak Ağustos 2017‘de oluşturuldu ve geçen yıl Blockchain tabanlı drone paket dağıtım takibi sistemi için gönderilen başvurunun üzerine kuruldu.

Walmart, online alışverişin perakendeciler için, özellikle de sıcaklık kontrolü gerektiren bozulabilir ürünler konusunda nakliye zorlukları yarattığını söyledi. Bu durum da şirket için bir yeniliği gerekli kıldı.

” Online alışveriş yapan müşteriler satın aldıkları ürünler için çoğu zaman kontrol edilebilir bir ortam ve bundan da önemlisi ürünlerinin nakliyatı sırasında yüksek güvenlik istiyor. “

Uygulama, Blockchain teknolojisinin cihaza şifreleneceğini, paket alıcıya ulaşana dek “Satıcı”, “Kurye” ve “Alıcı” olmak üzere üç ayrı özel anahtar adresi bulunacağını belirtiyor.

Walmart, nakliyat dronelarına ek olarak en güncel ve popüler teknolojilerden birisi olan Blockchain teknolojisini de kullanmak istiyor.

Bu girişim ile birlikte Walmart, geçtiğimiz yıl Blockchain kullanarak gıda izlenebilirliğini artırmak için IBM ile ortaklık kuran Kroger, Nestle ve diğer gıda endüstrisi firmaları arasına katılmış oldu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment