Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bankacılık Krizi Altına Yaradı: Tokenize Altın Piyasa Değeri 1 Milyar Doları Aştı!

ABD’de yakın zamanda yaşanan bankacılık krizi, yatırımcıların ilgisini kıymetli metallere kaydırırken tokenize altın piyasası yeniden 1 milyar doların üzerine çıktı.

Yakın zamanda ABD’de faaliyet gösteren kripto dostu Signature, Silicon Valley ve Silvergate bankalarının iflası sonrasında yatırımcıların tokenize altın ürünlerine yoğun bir ilgi gösterildiği görüldü. Tokenize altın ürünlerinin toplam piyasa değerinin 1,02 milyar dolara ulaşarak 1 milyar doların üzerine çıktığı kaydedildi. Ayrıca son 24 saatlik periyotta tokenize altının işlem hacmi 25,5 milyon dolara ulaştı.

Coingecko verilerine göre Pax Dollar (USDP) ve yakın zamanda ihracı durdurulan Binance USD’nin (BUSD) ihraççısı Paxos’un tokenize altın ürünü PAX Gold (PAXG), 524 milyon dolarlık piyasa değeriyle mevcut tokenize altın ürünleri arasında birinci sırada yer aldı.

Piyasa değeri bakımından ikinci sırayı ise Tether’in ihraç ettiği Tether Gold (XAUT) aldı. Tether’in tokenize ürününün yazım itibariyle 500 milyon dolarlık piyasa değerine sahip olduğu kaydedildi.

Ayrıca Perth Mint Gold Token (PMGT) ise rakiplerinin oldukça gerisinde kalarak 2,3 milyon dolarlık piyasa değeri ile üçüncü sırada yer aldı.

Öte yandan altın, son 13 ayın rekorunu kırarak 2.000 doların üstüne çıktı ve Türkiye’de gram altın tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 1.257 TL’yi gördü.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!