Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Latin Amerika’nın En Büyük Yatırım Bankasından Bu Özellikte İlk Stablecoin!

Latin Amerika’nın en büyük özel yatırım bankası BTG Pactual, bir banka tarafından ihraç edilen dünyanın ilk dolar destekli stablecoin’ini piyasaya sürdü.

Brezilya merkezli BTG Pactual, BTG Dol adlı stablecoin’i kendi kripto para platformu Mynt üzerinde işleme açtı. BTG Pactual tarafından 4 Nisan Salı günü yapılan duyuruda, BTG Dol‘un bir banka tarafından çıkarılan dünyanın ilk destekli dolar stablecoin olduğu belirtildi.

Müşterilerin, yatırımlarını kolay ve güvenli bir şekilde dolarize etmelerini amaçlayan stablecoin, şu anda minimum 100 Brazilya Reali (20 dolar) değerindeki işlemler ile Mynt üzerinden satın alınabiliyor. Ayrıca Mynt üzerinde halihazırda Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) dahil olmak üzere 22 farklı kripto para birimi işlem görüyor.

BTG Pactual Dijital Varlıklar Başkanı André Portilho konu ile ilgili açıklamada, bu yeniliğin yatırımcılar için faydaları vurguladı:

Bir kez daha, finansal teknolojiyi müşterilerimizin yararına kullanma konusunda yenilikler yapıyoruz. Yatırımcılar, BTG Dol satın alırken dolara yatırım yapmanın daha kolay, daha güvenli ve daha akıllı bir yoluna erişebiliyor.

CoinGecko verilerine göre stablecoinlerin haberin kaleme alındığı sıralarda yaklaşık 132 milyar dolar piyasa değeri bulunuyor. Tether (USDT), 80 milyar dolarlık  piyasa değeri ile stablecoinler arasında ilk sırada yer alıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!