Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC Insider Trading Davasında Eski Coinbase Yöneticisi ile Prensipte Anlaştı

Coinbase’in eski yöneticilerinden Ishan Wahi, insider trading davası için ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile prensipte anlaşma yoluna gidiyor.

SEC Washington Mahkemesi’nde 3 Nisan tarihinde görülen insider trading davasında, ABD merkezli en büyük kripto para borsası Coinbase’in eski yöneticilerinden Ishan Wahi ile prensipte anlaşmaya vardığını belirtti.

Dosyada, SEC’nin mevcut durumda tüm iddialarını açıklığa kavuşturmak adına Ishan Wahi ile anlaşma yoluna gittiği aynı zamanda Ishan Wahi’nin geçtiğimiz yılın eylül ayında yapılan bir duruşmada insider trading suçlamalarını kabul eden kardeşi Nikhil Wahi ile de iyi niyetli görüşmeler içerisinde bulundukları kaydedildi.

Öte yandan SEC personeli tarafından sunulan prensipte anlaşma tekliflerinin mahkeme onayına sunulmadan önce SEC içerisinde denetlenerek komisyonun kendi üyeleri tarafından onaylanması gerekeceği ve bu işlemin de birkaç hafta sürebileceğine dikkat çekildi.

Ishan Wahi’nin, uzun bir süre SEC’nin hakkında yönelttiği “insider trading” iddialarını reddetse de geçtiğimiz şubat ayında suçunu itiraf ettiği aktarılmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!