Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase’in Eski Yöneticisi Insider Trading Suçlamalarını Kabul Etti

ABD merkezli en büyük kripto para borsası Coinbase’in eski yöneticilerinden Ishan Wahi, kendisine yöneltilen insider trading suçlamalarını kabul etti.

Reuters 7 Şubat tarihinde yayınladığı haberde, Wahi’nin daha önce hakkındaki suçlamaları inkar etmesine rağmen 7 Şubat tarihinde çıkarıldığı mahkemede suçunu itiraf ettiğini aktardı. Yakın geçmişte Wahi’nin yasal temsilcilerinin, eski yöneticinin insider trading suçunu işlemediğini yalnızca görevini kötüye kullandığını iddia ettikleri de kaydedildi.

Öte yandan Wahi’nin yasal temsilcileri, 6 Şubat tarihinde ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) Wahi hakkında açtığı menkul kıymetler dolandırıcılığı şikayetinin düşürülmesi için dava açtı. SEC’nin davaya konu olan bazı kripto paraların menkul kıymet olduğu iddiasına dayandırarak mahkemeye sunduğu şikayeti Wahi’nin temsilcileri ilgili varlıkların menkul kıymet olmadığını savunarak reddetti.

Temsilciler, SEC’nin iddialarının doğru olması durumunda dahi Wahi’nin yalnızca görevi kötüye kullanmaktan suçlanabileceğini menkul kıymet dolandırıcılığı suçundan yargılanabilmesi için davaya konu menkul kıymet bulunması gerektiğini iddia etti. SEC’nin iddiaya cevap vermesi için 6 Nisan’a kadar süresi olduğu belirtildi.

Kardeşi Nikhil Wahi ve arkadaşı Sameer Ramani de Coinbase’de listelenecek kripto paralara dair bilgi alarak haksız kazanç elde etmekten suçlanarak ABD Adalet Bakanlığı (DOJ) tarafından tutuklanmıştı. Nikhil Wahi’nin toplamda 14 kripto paranın konu olduğu haksız kazanç eyleminde 1 milyon dolara yakın haksız kazanç elde ettiği dile getirilmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!