Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum Şangay Öncesi Gözünü 2 Bin Dolara Dikti: Son 9 Ayın En Yüksek Seviyesi!

Ethereum (ETH) merakla beklenen Şangay güncellemesine bir hafta kala yükseliş performansını sürdürerek 9 aylık fiyat direncini kırdı.

Ethereum Şangay güncellemesinin yaklaşması ve son dönemde kripto para piyasasındaki pozitif hareketlerle birlikte 9 aylık 1.900 dolar direncini kırmayı başardı. Uzmanlar, güçlü yükseliş yaşayan Ethereum’un psikolojik bir direnç seviyesi olan 2.000 dolara kadar ulaşmasını bekliyor.

Ethereum bu fiyatı son olarak 16 Ağustos 2022‘de görmüştü ve o dönemde ABD Merkez Bankası’nın (FED) sert faiz artırma kararı kripto paralar dahil tüm risk ürünlerinde düşüşe neden olmuştu. Ether, bu 9 aylık süreç içerisinde 1.075 dolar seviyesine kadar geriledi.

Uzmanlara göre Şangay güncellemesine giden yoldaki bütün test aşamalarının başarıyla sonuçlanması son haftalarda Ether fiyatını yükseliş yönlü etkileyen bir faktör oldu. Ethereum geliştiricileri son olarak, Şangay’ın Ethereum mainnet’e geçişi için 12 Nisan tarihini işaret etti.

Şangay güncellemesi için bugüne kadar gerçekleştirilen üç test ağı da sorunsuz bir şekilde tamamlandı. Şangay güncellemesiyle birlikte Hisse Kanıtı (PoS) mekanizması için stake edilmiş Etherler kullanıcılar tarafından çekilebilir hale gelecek.

Ethereum ağı üzerinde stake işlemleri Aralık 2020‘de başladı ve o günden bu yana stake edilen miktar yaklaşık 34 milyar dolara ulaştı. Ethereum.org üzerinde sunulan bilgilere göre stake edilen Etherlerin miktarı haberin kaleme alındığı esnada 17 milyon 971 bin olarak gösteriliyor. Verilere göre Ethereum üzerindeki kilitli varlıklar şu anda toplam Ethereum arzının yaklaşık %14’ünü oluşturuyor.

Uzmanlar, %14‘lük arzın kilidinin açılmasının Ethereum üzerinde düşüş yönlü bir fiyat hareketini tetikleyebileceğine inanıyor. Öte yandan kimi uzmanlara göre bu miktar hem ciddi bir düşüş yaratamayacak kadar az hem de süreç içerisinde Ether stake eden kullanıcıların maliyeti 2.500 dolar civarında olduğundan yatırımcılar bu varlıkları zararına satmak istemeyebilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!