Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bankacılık Skandalı Sürüyor: Danske’nin Estonya’daki Şubesi Kapanacak

Bankacılık sektöründeki para aklama skandallarının önü arkası geçilmiyor. Danske Bank’ın karıştığı bir para aklama davası sebebiyle Estonya’daki şubesini kapatmasına karar verildi.

BBC tarafından yapılan habere göre Avrupa’nın önde gelen bankalarından biri olan Danske Bank‘ın Tallinn’deki şubesini 19 Ekim’e kadar kapatmasına karar verildi.

Rusya’dan ve birkaç farklı ülkeden gelen toplamda 200 milyar euro değerinde parayı aklamaya aracılık ettiğinden şüphelenen Danske Bank şu anda Danimarka, Estonya, İngiltere ve ABD gibi ülkeler tarafından resmi olarak soruşturuluyor.

Bankanın yöneticilierinden olan Jesper Nielsen, Danske Bank’ın alınan bu yeni karara itiraz etmeyeceğini ve ilgili şubesini kapatacağını söyledi:

“Estonya’da yaşanmış olabilecek olası bir para aklama olayının Estonya halkında olumsuz bir etki yarattığının farkındayız ve Danske Bank’ın Estonya’daki hizmetlerini durdurmasının makul olduğunu düşünüyoruz.”

Estonya’daki finans otoritesi adına konuşan Kilvar Kessler, Danske Bank’ın önümüzdeki sekiz ay içerisine ülke içerisindeki tüm müşterilerine iade yapması gerektiğini belirtti ve şöyle ekledi:

“Yerel yasaların büyük ölçüde ihlal edildiğini, bu durumun Estonya pazarına ağır bir darbe indirdiğini düşünürsek bu işe bir son vermeye gayet hakkımız var.”

Son zamanlarda bankacılık sektöründe çeşitli skandallar yaşanmaya devam ediyor. Bundan kısa bir süre önce BBVA yaklaşık 5 bin tane Çin vatandaşının banka hesabını kapatma kararı almıştı.

Kripto para topluluğundaki bazı isimler bu gibi gelişmeleri yakından takip ediyor ve bankacılık sektörünün durumunu eleştirmek için kullanıyorlar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment