Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bankalar Blockchain ile Milyarlarca Dolar Tasarruf Edebilirler

McKinsey & Company tarafından yapılan araştırmalara göre bankacılık sektöründeki şirketler sektördeki yasal belirsizlikler nedeniyle Blockchain teknolojisinden çekiniyorlar.

En büyük üç yönetim danışmanlığı şirketinden biri olarak gösterilen McKinsey & Company, bankaların Blockchain teknolojisiyle ilgili görüşlerini öğrenebilmek için yeni bir araştırma yaptı. Şirketin bu araştırması pek çok bankanın Blockchain’i kullanmaktan çekindiğini gösteriyor.

Bloomberg gibi kaynaklara göre bankacılık sektöründeki şirketlerinin bu teknolojiyi kullanmaktan kaçınıyor olmalarının belli başlı sebepleri var. McKinsey tarafından yapılan araştırmalara göre bu sebeplerden bir tanesi özellikle finans sektöründeki yasaların diğer sektörlere kıyasla daha katı olması ve Blockchain’in henüz tam anlamıyla düzenlenmemiş olması. Bir diğer sebep ise Blockchain teknolojisinin Bitcoin gibi kripto paralarla anılıyor olması.

McKinsey, bankaların Blockchain kullanmaya başlaması durumunda neler olabileceğine dair de bir araştırma yaptı ve oldukça çarpıcı verilere ulaştı. Şirketin araştırmalarına göre bankalar Blockchain’i kullanırlarsa yurt dışı işlerimden 4 milyar dolar tasarruf edebilirler. Bankalar ayrıca bu teknoloji sayesinde sektördeki sahtekarlıkların önüne geçebilir ve bu yüzden yaşadıkları kayıpları 9 milyar dolar değerinde azaltabilirler.

McKinsey’ye göre bankalar, Blockchain teknolojisini diğer sektörlerdeki şirketlere kıyasla daha yavaş bir şekilde benimsiyorlar. Ancak şirketin araştırmalarına göre bu süreç zaman içerisinde hızlanabilir ve daha fazla banka Blockchain kullanmaya başlayabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment