Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Benfica Taraftarları Artık Bitcoin ile Maç Bileti Alabiliyorlar

Portekiz’in en büyük spor kulüplerinden Benfica taraftarları bundan sonra maç biletlerini satın almak için kripto para kullanabilecekler.

Yalnızca Portekiz’in değil Avrupa‘nın köklü kulüplerinden olan Benfica bundan kısa bir süre önce bir kripto para şirketi olan Utrust ile işbirliği yapmaya başladı. Benfica bu işbirliğiyle birlikte kripto para dünyasına resmen adım atmış oldu.

Benfica taraftarları bundan böyle takımlarının maç biletini almak veya takımın sitesinden herhangi bir ürün satın almak için Bitcoin kullanabilecekler. Taraftarlar Bitcoin’in yanı sıra Utrust’ın kendi tokenı olan UTK’yi de kullanabilecekler.

Cointelegraph tarafından yapılan habere göre Utrust kullanıcıları kripto paradan itibari paraya anlık olarak dönüşüm yapabiliyorlar. Bu da Benfica’nın taraftarlardan gelen kripto para ödemelerini anlık olarak itibari paraya dönüştürebileceği anlamına geliyor. Kulüp böylece kripto para fiyatlarındaki dalgalanmalar hakkında endişelenmek zorunda kalmayacak.

Dünya genelinde 15 milyon civarında taraftarı olduğu düşünülen Benfica bu gibi adımlarla birlikte uluslararası düzeydeki tanınırlığını artırmak istiyor. Benfica CEO’su Domingos Soares de Oliveira, konu hakkında şu yorumu yapıyor:

“Günümüzde pek çok taraftarımızın artık bizi dijital ortamlardan takip ettiğini biliyoruz. Bu yüzden yeni dijital teknolojileri akranlarımızdan daha erken bir şekilde benimsemek, taraftarlarımıza iyi bir deneyim sunmak istiyoruz.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment