Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Facebook 100 Kişilik Kripto Para Ekibini Büyütmeye Çalışıyor

Sosyal medya devi Facebook‘un kendi kripto parasını geliştirmek için özel olarak kurduğu ekipte toplamda yüz kişi çalışıyor.

CNBC tarafından yapılan habere göre sosyal medya devi Facebook, bir süredir üstünde çalıştığı kripto parayı olabildiğince kısa sürede geliştirebilmek için çalışmalara tam gaz devam ediyor. Şirket bu sürecin verimli ve hızlı bir şekilde ilerleyebilmesi için sadece bu projeyle ilgilenen yüz kişilik bir ekibe sahip.

Geçtiğimiz günlerde çıkan bazı haberler Facebook’un kripto parasını bu ayın sonlarına doğru tanıtabileceğini öne sürüyor. Özellikle uluslararası ödemeler için kullanılması beklenen ve GlobalCoin adıyla yayınlanacağı düşünülen bu koinin özellikleri tam olarak nasıl olacak henüz bilinmiyor.,

Bu kripto paranın detayları henüz tam olarak bilinmese de Facebook’un bu proje için hızla çalışmaya devam ettiği biliniyor. Öyle ki şirket, bu projede çalışan yüz kişilik ekibin dahi yetersiz olduğunu düşünüyor. Facebook geçtiğimiz günlerde bu ekipte çalışabilecek fazladan 40 kişi aradığını duyurmuştu.

Facebook kendi sitesinde yayınladığı iş ilanında ne tür bir çalışan aradığının yanı sıra şirket olarak hedeflediği bazı şeylerden de bahsetti. Şirket bu kripto para hedefinin amacını şöyle açıklıyor:

“Nihai amacımız milyarlarca kişiye şu anda erişemedikleri şeyleri sunmaktır. Bunlar sağlık hizmetleri, finansa hizmetler veya yeni bilgi paylaşma metotları olabilir.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment