Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Barclays Artık Coinbase İle Çalışmıyor

Kripto para sektöründeki en tanınan ve büyük bankacılık ortaklıklarından birisi yakın zamanda son buldu. İngiltere merkezli dünyanın önde gelen bankalarından birisi olan Barclays artık popüler kripto para borsası Coinbase ile çalışmıyor. CoinDesk’in ”isimsiz kaynaklara” dayandırdığı haberine göre Coinbase anında Barclays’in yerine geçecek bir banka bulsa da, şartlar tıpa tıp aynı olmayacak ve bu durum yatırımcıları kısa süreli zor duruma sokabilir.

Bunun temel nedeni ise Barclays’in Faster Payments Scheme isimli ağa üye olmasına rağmen Coinbase’nin sonradan anlaştığı CentralBank isimli bankanın söz konusu ağa üye olmamasından kaynaklanıyor. Bu da normalde anlık olarak gerçekleşen Pound yatırma veya çekme işlemlerinin birkaç gün askıda kalmasına yol açabiliyor.

Coinbase yetkililerinin konu hakkında verdikleri demeçlere göre bu rahatsızlık geçici bir süre devam edecek ve CentralBank daha sonra aynı sisteme üye olup süreyi benzer şartlara çekecek. ClearBank yakın tarihte piyasaya çıkmasına rağmen İngiltere içerisinde ciddi bir hızla büyümekte ve birçok finans uzmanına göre gelecek vaat etmekte.

Barclays’in Coinbase kripto para borsası ile ilişkisini neden sonlandırdığı ise hala bilinmezliğini koruyor. Bir teori ise bunun sadece pilot program olduğu ve süresini doldurduğu şeklinde dile getirilmekte.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment