Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

BitMEX ”Yanıltıcı Bitcoin” Reklamından Dolayı Mahkemeye Verildi!

İngiltere içerisindeki Reklam Standartları Kurumu (ASA), ünlü kripto para borsası BitMEX’i yanıltıcı reklam verdiği gerekçesiyle şikayet etti. BitMEX’in şikayete neden olan eylemi ise bir gazeteye Bitcoin reklamı vermesi olarak biliniyor.

Reklamlardan sorumlu regülatör ilgili reklamın yanıltıcı olduğuna dair toplamda dört şikayet aldığını ve bunları değerlendirmeye başladığını vurguladı. Reklamın yanıltıcı bulunan kısmı ise kazanç vaadinin inanılmaz abartı olmasından ibaret. Şikayetlerden iki tanesi buna ek olarak reklamlarda kripto para yatırımlarının risk içerdiği bilgisine yer verilmediğini de dile getirmekte.

3 Ocak 2019 tarihinde yayınlanan reklam temel olarak Times gazetesinde de yayınlandı ve Bitcoin’in 10 yıllık süredeki fiyat grafiğini paylaştı. Reklamda buna ek olarak ”Teşekkürler Satoshi, sana borçluyuz” ifadesi ve Bitcoin’in 10. doğum günü kutlandı. Reklamın alt kısmında ise kripto para borsasının CEO’su Arthur Hayes tarafından yazılan tam sayfalık bir makale yer alıyor ve burada kripto para sektörü hakkında bilgi veriliyor.

BitMEX konu hakkında yaptığı karşı açıklamada reklamın sadece yatırımcıları eğitmek için olduğunu ve herhangi bir kazanç vaadi barındırmadığını vurguladı. Şikayetin ve davanın nasıl sonuçlanacağı ise merak konusu haline geldi. BitMEX bunun yanı sıra ABD içerisinde de CFTC tarafından soruşturma geçirme tehlikesi yaşıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment