Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC’in Dava Açtığı Kripto Para Anında Yüzde 60 Düşüş Yaşadı!

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu geçtiğimiz günlerde mahkemeye başvurarak bir kripto para projesine karşı elde ettiği ICO paralarını harcamalarını engelleyecek bir karar çıkarttırdı. Söz konusu mahkeme kararından sonra ilgili kripto para birimi rekor bir düşüş yaşadı ve hala düşüşe devam ediyor.

Veritaseum isimli kripto para projesi 2017 yılının ortalarında yapılan ICO ile 15 milyon dolarlık sermaye elde etti ve çıkartılan mahkeme kararı bundan kalan 8 milyon doların harcanmasını engelledi. SEC’in buna gerekçe olarak gösterdiği şey ise 2017 ile 2018 yıllarında yapılan ilk dijital para arzlarının aslında lisanssız menkul kıymet satışı olması.

12 Ağustos tarihinde yapılan dava başvurusu Veritaseum isimli kripto para projesini ve kurucusu Reginald Middleton’u kapsamakta. Proje kurucusu ilk dijital para arzı yapmasına rağmen bunu hediye kartı veya yazılım gibi sınıflandırarak regülatörlerden kaçmayı kısa süreliğine de olsa başarmış.

Dava dilekçesinde buna ek olarak proje kurucularının yatırımcıları kasıtlı olarak yanlış yönlendirdiği ve şirketin geliri hakkında yalan beyan verdiği de vurgulanıyor. VERI, mahkeme kararının çıkartılmasından sonra inanılmaz bir düşüş yaşadı ve 17 dolar seviyelerinden 4 dolar seviyelerine kadar geriledi. Buna rağmen basın saatine göre birim fiyatı 5.18 dolar olan VERI’nin önümüzdeki günlerde sert bir düşüş daha yaşayabileceği tahmin ediliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment