Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Barclays Kripto Paralar İçin Özel Bir Ticaret Birimi Oluşturmuyor

Barclays CEO’su Jes Staley tarafından yapılan açıklamalara göre Barclays’in kripto para işine girmek gibi bir niyeti en azından şu an için yok. Barclays yatırımcıları birkaç gün önce yıllık toplantı vesilesiyle bir araya geldiler ve İngiltere merkezli bankacılık devinin CEO’su, Barclays’in henüz kripto para ticaret masası açma gibi bir planı olmadığını belirtti.

Yakın zamanda yaptığımız haberde Barclays’in kripto para ticaret masası açmak için müşterileri yokladığı ve yeteri kadar müşteri talebi olup olmadığını anlamaya çalıştığını belirtmiştik. Ancak Jes Staley’ye göre Barclays, müşterilerinin kripto para ticaretine olan taleplerini başka şekillerde karşılamaya çalışıyor.

Staley, Londra merkezli dev bankanın dijital para ticaretini ve Blockchain merkezli diğer projeleri yakından takip ettiğini kabul etti ancak bankanın kripto para piyasasına girmekten çekindiğini çünkü yasalardan, düzenlemelerden ve kripto paraların oynak fiyatlarından endişelendiğini belirtti.

Staley’nin toplantıda yatırımcılara yaptığı açıklamanın bir kısmı şöyle:

“Kripto paralar elimizi gerçekten zorluyorlar çünkü bir tarafta kripto paraların yenilikçi tarafı var, finans alanındaki teknolojik gelişmelerin en ön safında kalma isteği var. Ama bir tarafta da kripto paraların bankaların dahil olmak istemedikleri şeyler için kullanılma durumları var”.

Barclays’in kripto paralar için özel bir ticaret masası açma ihtimali ilk kez banka sözcüsü Andrew Smith tarafından yapılan açıklamalarla gündeme gelmişti:

“Dijital para sektöründeki gelişmeleri sürekli olarak takip ediyor ve müşterilerimizle bu piyasadaki eksiklerinin ve niyetlerinin neler olduğunu konuşmaya devam ediyoruz”.

Barclays bir kripto para ticaret masası açacak olursa yalnızca Staley’nin onayı yetmeyecek. Böyle bir ticaret masası için aynı zamanda yatırım bankacılığı biriminin başındaki isim olan Tim Throsby’den de onay gelmesi gerekecek.

Goldman Sachs Umut Veriyor

Geçtiğimiz Nisan aylarının sonlarında kripto paralar için özel bir ticaret masası oluşturacağına dair söylentiler çıkan bir başka bankacılık devi Goldman Sachs’ti. Goldman Sachs’in bilindik kripto para al-satçılarından olan Justin Schmidt’i ekibine katması insanları olası bir kripto para ticaret masası konusunda umutlandırdı. Schmidt bankanın menkul kıymetler bölümüne bağlı dijital varlık piyasaları biriminden sorumlu olacak.

Goldman Sachs, Schmidt’i ekibe katılmış olmasıyla ilgili şöyle bir açıklamada bulundu:

“Müşterilerin çeşitli dijital ürünlere duydukları ilgiye karşılık olarak onlara bu sektör için nasıl en iyi şekilde hizmet sunarız diye araştırmalar yapıyoruz. Şu aşamada dijital varlık üzerinden sunduğumuz hizmetlerin tam olarak ne ölçekte olacaklarına karar vermiş değiliz”.

Kaynak: Cryptovest

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment