Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Barclays Kripto Para Ticareti İçin Müşterilerini Yokluyor

Uluslararası yatırım bankası Barclays bir kripto para ticaret masası açmayı düşünüyor.

Bazı kaynaklara göre Barclays ortada böyle bir adım atmayı gerektirecek kadar müşteri talebi var mı yok mu diye değerlendirmeler yapıyor. Bloomberg tarafından yapılan habere göre Barclays’in böyle bir çalışma yürüttüğü bilgisi henüz resmi olarak duyurulmadı.

“Bu varlık sınıfının yeni olması, risk ve uyumluluk gereklilikleri” gibi nedenler dolayısıyla bir kripto para masası açmak için Barclays Uluslararası Başkanı Tim Throsby’nin ve yönetici Jes Staley’nin onayı gerekiyor.

Throsby geçtiğimiz yılın Eylül ayında yaptığı açıklamalarda Barclays’in daha riskli ticaretlerde yer almak için milyarlarca dolarlık sermaye hazırladığını belirtmişti. Bitcoin’in fiyat bakımından ne kadar değişken olduğunu da düşünürsek Barclays, aradığı “riskli ticareti” bulmuş olabilir. Barclays sözcüsü Andrew Smith şöyle konuştu:

“Dijital para sektöründeki gelişmeleri sürekli olarak takip ediyor ve müşterilerimizle bu piyasadaki eksiklerinin ve niyetlerinin neler olduğunu konuşmaya devam ediyoruz.”

Barclays’in kripto paralar için özel bir ticaret masası oluşturması geleneksel bir finans kurumunun kripto para sektörüne giriş yapmak için attığı önemli adımlardan biri olur. Kripto paralar üzerinden işlem yapan hedge fonları, yaptıkları işlemleri ele alacak bir banka bulmaya çalışıyorlar. Wall Street’teki bazı firmalar müşterilerin CME ve CBOE tarafından sunulan Bitcoin vadeli işlem sözleşmelerine yatırım yapmalarına olanak tanıyorlar.

Bundan birkaç ay önce Goldman Sachs’in de kripto para ticareti için özel bir masa oluşturacağına yönelik söylentiler dolanıyordu ancak CEO Lloyd Blankfein, Goldman Sachs‘in böyle bir adım atmayacağını söylemişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment