Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple İngiliz Yetkililere Sesleniyor, Kripto Paralara Düzenleme İstiyor

Dünya’nın en büyük üçüncü kripto parasının üreticisi olan Ripple, Birleşik Krallık‘taki yasal düzenleyicilerin Japonya’nın izinden giderek “Vahşi Batı’ya” dönmüş kripto para piyasasını düzenlemelerini istiyor.

Ripple’ın düzenleyici çözümler bölümünden sorumlu ismi Ryan Zagone, İngiliz düzenleyicilerin “hem riskleri ele alacak hem de yeniliğe fırsat tanıyacak” düzenlemeler getirmelerini istiyor. Zagone piyasaya düzenleme getirirken özellikle şu üç şeyin dikkate alınması gerektiği kanaatinde: müşterinin korunması, para aklamanın önlenmesi ve finansal istikrarın sağlanması. Zagone şu anda kripto para piyasasını çevreleyen düzenlemelerin ilk ortaya çıktığında İnternet için oluşturulmuş yasal çerçeveye benzediklerini söyledi. Zagone:

“Şu anda çok daha şeffaf bir piyasaya, kurallara ihtiyaç duyduğumuz bir aşamaya geldik ve kesinliğe ihtiyacımız var. Düzenleyicilerin şu ‘bekleyip göreceğiz’ tutumunu artık bir gözden geçirmeleri lazım.”

Zagone Japonya’nın şu anda kripto para düzenlemeleri alanında kesinlikle lider olduğunu ve Birleşik Krallık gibi ülkelerin Japonya’nın izinden gidebileceklerini söyledi. Tıpkı Japonya’nın izinden giderek Temmuz 2017’de Bitcoin’i ve diğer dijital paraları yasal birer ödeme aracı olarak tanımış olan Avustralya gibi.

Birleşik Krallık gerçekten Japonya’nın izinden gidip kripto paralara karşı tutumunu mu değiştirecek yoksa mevcut düzenlemeleri daha katı hale mi getirecek bilemiyoruz. İngiltere’de kripto para sektörünü düzenlemek için aktif olarak çalışıldığını da belirtelim. Daha geçtiğimiz ay ülkenin maliye bakanı Philip Hammond “kripto paraların barındırdıkları riskleri ele alarak” müşterileri koruyacak olan yeni bir ekip oluşturmuştu.

İngiltere Bankası’nın yöneticisi Mark Carney ise kripto paraların “bir balonun özelliklerini taşıdıkları” gerekçesiyle yasal düzenlemelere tabii tutulacaklarını söylemişti. Zagone da piyasaya düzenleme geleceğinin farkında ve bu düzenlemelerin piyasayı daha olgun hale getireceğine inanıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment