Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bir Kripto Para Borsası Daha Japonya’dan Çekiliyor

Meşhur kripto para borsalarından Kraken, ülkede iş yapmanın bir hayli masraflı olmasını sebep göstererek Japonya’dan çekileceğini duyurdu.

Bloomberg tarafından yapılan habere göre Kraken bundan böyle Japonya’daki işlemlerini durduracak. Borsanın bu kararı almasının ardında yatan sebep olarak Japonya’da bir kripto para şirketi olarak ayakta kalmanın çok masraflı olması gösteriliyor ancak borsa, ilerleyen zamanlarda Japonya’ya geri dönebileceğini de belirterek bir açık kapı bıraktı.

Kraken konu hakkında yaptığı açıklamada “Japonya’daki insanlara sunduğumuz hizmetleri durdurmak diğer coğrafi bölgelerde gelişmek için elimizdeki kaynaklara daha iyi odaklanmamızı sağlayacak” dedi. Yine borsa tarafından yapılan açıklamaya göre Japonya’da yaşamayan Japon vatandaşları borsanın aldığı bu karardan etkilenmeyecekler.

Kraken’ın aldığı bu karar kripto para piyasalarını pek etkilemiş gibi durmuyor. Kraken haber yazım saatinde ticaret hacmi bakımından (24 saatte 192 milyon dolar) dünyanın en büyük onuncu kripto para borsası durumunda. Bitcoin ise son 24 saatte yüzde 0,07’lik bir artışla 8 bin 101 dolar gibi bir fiyata sahip.

Bu yılın başlarında Japonya merkezli kripto para borsalarından Coincheck, toplamda 530 milyon dolar civarında kayba yol açan bir hack saldırısına uğramıştı ve Japonya’daki yetkililer bu saldırıdan beri ülkedeki kripto para borsalarını çok daha yakından denetliyorlar.

Saldırıdan beri ülkede yeni bir yasa yürürlüğe sokulmadı ancak Japon yetkililer mevcut yasaları daha sıkı hale getirmek için çalışıyorlar. Yetkililer aynı zamanda kripto para borsalarını bizzat denetliyorlar ve ülkede Dijital Para Yasası kapsamında lisans almayı başarmış çok az kripto para borsası bulunuyor.

Hatta ülkenin borsalar için getirdiği düzenlemelerle başa çıkamamış, bu düzenlemeler uğruna zaman ve para kaybetmek istemeyen birkaç borsa ülkedeki işlemlerini durdurma kararı almıştı.

Kripto para topluluğundaki pek çok kişi Japonya’nın kripto para düzenlemeleri konusunda zirveyi çektiğini düşünüyor. Piyasadaki dolandırıcılıkları yok etmek ve yeniliklerin önünü açmak gibi bir hedefi olan Japonya bu hedefi doğrultusunda şimdiye dek iyi bir iş çıkardı.

Ripple’ın düzenlemelerden sorumlu ismi de İngiltere’nin Japonya’nın izinden giderek kripto para piyasasını düzenlemesi gerektiğini söylemişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment