Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Reddit’in Kripto Paraları Yeniden Kabul Etme İhtimali Var

Ünlü platform Reddit’in CTO’su olan Christopher Slowe 2 Mayıs’ta verdiği röportajda platform üzerinde kripto paraların artık kabul edilmeyişi hakkında yorumlarda bulundu. Reddit’in Bitcoin ödemelerini kabul etmeyi bırakmasının sebebi olarak “yüksek işlem ücretlerini” gösteren Slowe, kripto paraların Reddit’e yeniden dönebileceklerine dair bazı ipuçları verdi.

Cheddar’a bir röportaj veren Slowe, geliştiricilerin Bitcoin ödemelerini kabul etmek için kullanılan Coinbase API’sını güncellemeye “vakitlerinin olmadığını” söyledi.

Coinbase son zamanlarda “Tüccar Araçları” adı altında sunduğu özellikleri kaldırıp Coinbase Ticaret adı altında yepyeni bir hizmet sunmakla uğraşıyor. Coinbase’in attığı bu adım kripto para topluluğundaki pek çok isimden çeşitli tepkiler almış olsa da Slowe, borsanın bu adımını olumlu yönde yorumluyor. Coinbase’in attığı bu adım hakkında “Harika bir iş yapıyorlar. Ödeme geçitlerini çok ciddi ölçüde canlandırıyorlar” şeklinde yorum yapan Slowe, Reddit’in ilerleyen zamanlarda kripto paraları yeniden kabul edebileceğine dair ipucu da verdi:

“Mevcut API entegrasyonumuzu güncelleyecek vaktimiz yoktu. Yeniden tasarım işi bittiği zaman…kripto para ödemeleri geri gelebilirler.”

Reddit Mart ayının sonunda Bitcoin ödemelerini kabul etmeyi bırakmıştı ve aldığı karara gerekçe olarak “Coinbase’in gelecekte yapacağı değişiklikleri” ve “Bitcoin ile ödeme seçeneğinde satın alım işlemlerini etkileyen bazı buglar olmasını” göstermişti.

Christopher Slowe alınan bu kararda Bitcoin işlem ücretlerinin de pay sahibi olduğunu söyledi.

İşlem ücretleri son birkaç aydır düşüş halindeler ve hatta byte başına bir satoshiye kadar gerilediler. Ancak Reddit’in CTO’su, 4 dolarlık bir işleme 10 dolarlık işlem ücreti kesilebildiğini ve bu durumun kullanıcılar için pek olumlu olmadığını söyledi.

Slowe’un söylediği bir önemli şey daha var. Eğer Reddit yeniden Bitcoin kabul etmeye başlarsa yalnızca Bitcoin ile kısıtlı kalmayacak. Ethereum ve Litecoin ödemeleri de desteklenecek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment