Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ünlü Web Sitesi Reddit, Bitcoin’i Ödeme Yöntemleri Arasından Çıkardı

Kripto para dünyası başta olmak üzere, birçok farklı konu için internetin belki de en uğrak mecrası olan Reddit’in, Premium üyelik programı ödemelerini almak için bir opsiyon olarak sunduğu Bitcoin’in, artık seçenekler arasında görünmemesi, site kullanıcıları arasında ciddi bir kaos yarattı.

Konuyla ilgili bir mesaj paylaşan BitcoinXio adlı kullanıcı, yeni bir premium reddit hesabı için ödeme yapmak isterken karşısına çıkan ödeme seçeneklerini paylaştı ve bunlar arasından Bitcoin’in çıkarıldığını ifade etti.

Reddit’te moderatör olarak görev yapan ancak Bitcoin ile alakalı alt grupta herhangi bir moderasyon yetkisi bulunmayan emoney40 adındaki kullanıcı ise, bunun Coinbase’deki son değişikliklere bağlı olduğunu söyledi. Konuyla ilgili konuşan emoney40, şunları söyledi:

”Coinbase’in yakın dönemde ortaya çıkacak yeni değişiklikleri ve Bitcoin ile yapılan ödemelerde son dönemde karşılaşılan çeşitli sorunlar nedeniyle bazı kullanıcılarımızın ödemelerinde aksaklıklar oldu. Bu sebeple şu an için Bitcoin’i ödeme opsiyonu olarak değerlendirmiyoruz.”

Coinbase’in Medium sitesinden yapılan Mart başındaki açıklamada, Coinbase Merchant Tools adı verilen sistemin yerini Coinbase Commerce’e bırakacağı belirtilmiş ve 30 Nisan itibariyle Coinbase Merchant Tools kullanıcılarının, ürüne erişiminin engelleneceği belirtilmişti. Şirket, ayrıca yeni ürün Coinbase Commerce’e geçiş için son tarih olarak ise 31 Mayıs’ı işaret etmişti.

Konuyla ilgili yaptığı açıklama ile karışıklığa bir nebze olsun son veren emoney40, bununla birlikte Bitcoin’in yeniden bir ödeme yöntemi olarak sitede bulunup bulunmayacağı yönündeki sorulan sorulara ise net bir cevap vermekten kaçındı. Bitcoin’in yeniden bir ödeme yöntemi olup olmayacağının kararını belirleyecek yegane etmenin kendileri olmadığını belirten moderatör, şu ifadeleri kullandı:

”Coinbase Commerce yürürlüğe girince tekrardan durumu gözden geçireceğiz. Aynı zamanda bu durum, elbette kaç üyemizin Bitcoin ile ödeme yapmak istediğine de bağlı. Tüm bunları gördükten sonra, Bitcoin’in ödeme yöntemi olarak sitede kalıp kalmayacağına karar vereceğiz.”

Konuyla alakalı atılan diğer mesajlarda ise bazı Reddit kullanıcıları zaten yüksek komisyon bedelleri ve yavaş transfer süresi sebebiyle Bitcoin’i uzun bir süredir ödeme yöntemi olarak kullanmadıklarını belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment