Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Japon Borsası Bitarg, Yahoo’ya Satıldığına Dair Basın Raporlarını Yalanladı

Medya devleri, dünya kripto para piyasalarını derinden sarsacak bir haberin peşinden koşuyor: Bitarg Borsası, hisselerinin neredeyse yarısını Yahoo’ya satıyor. Raporlar, Yahoo Japan’in (YJFX) önümüzdeki yılın baharında, Bitarg’ın sistemi üzerine inşa edilen bir başka borsayı nasıl başlatacağını bile ayrıntılı olarak açıklıyor. Bitarg ise 23 Mart itibariyle medyadaki haberleri reddediyor ve “çeşitli olasılıklar üzerinde çalıştıklarını” iddia ediyor.

Bitarg, Yahoo Japan ile İlgili İddiaları Reddetti

Google’ın “Bit-Argo Exchange Limited Şirketi Tokyo Sorumlu Direktörü Yoon Hee Yuan” şeklinde çevirdiği bir selamla başlayan Bitarg duyurusu, Nikkei Asian Review gazetesinde yayınlanan ve borsayla Yahoo arasındaki bir anlaşmadan söz eden imzasız bir makalenin hemen üzerine geldi.

Nikkei’nin manşet ve altyazısında: “Yahoo Japan’in, kripto para birimi borsası açmak için önümüzdeki ay atacağı ilk adım Bitarg Exchange Tokyo’yla bağlantı kurmak.” bilgisi geçiliyor. Online gazete ısrarla ekliyor: “İki şirket, sermaye tahsilat planını FSA’ya (Finansal Hizmetler Dairesi) bildirdi.”

Gazete, gelecek ay Yahoo Japan’in, Bitarg Exchange Tokyo operatörünün% 40’ını nasıl alacağını ve ardından 2019 Nisan’ında veya daha sonrasında tam teşekküllü bir borsayı nasıl başlatacağını detaylı olarak anlatıyor. Yahoo Japan borsası yeni inşa edilecek ancak Bitarg’ın sistemine dayanacak deniliyor. Yahoo Japan’in, 2019 yılının başlarında Finansal Hizmetler Dairesi’ne kayıtlı olan Bitarg’a ek yatırımlar yapacağı ve bu tür hamleleri “kripto para borsası aktivitelerinde yeni bir düzenleme” olarak gördükleri iddia ediliyor.

Umut Veren Bir Baş Ağrısı

Bitarg, kendi adına, özellikle Nikkei gazetesine yönelik olarak: “Şirketimizin, Weijay FX’in (Yahoo Japan’in %100 iştiraki) yatırımını kabul ettiği ve bir sermaye ittifakı yapacağı bildirildi, ancak bu durum bizim açıklamalarımızı yansıtmıyor. Kripto para birimi endüstrisini çevreleyen son genel değişikliklere istinaden, sistemi ve yönetimi daha da güçlendirmek için, diğer şirketlerle sermaye ve iş bağlantıları da dahil olmak üzere çeşitli ortaklık seçenekleri üzerinde çalışıyoruz.[…] şeklinde bir açıklama yaptı. Yine Google’ın tercümesine göre Bayan Yuan da: “Şu an için kesin anlamda bitirdiğimiz hiçbir şey yok. Gelecekte açıklanacak kararları anında duyuracağız.” dedi.

Yine de, makale, Bitarg hisselerinin satın alımının “döviz işlem hizmetleri yürüten, tamamen Yahoo’ya ait olan Tokyo YJFX aracılığıyla nasıl gerçekleştirileceği” ve “YJFX’in bu iş için yaklaşık 2 milyar yen (19 milyon dolar) ödeyeceği” de dahil olmak üzere, spesifik ayrıntılarla dolu, çarpıcı bir içerik sunuyor: “Bu miktara mal olacak Bitarg’daki %40’lık paya kayda değer senetler ve yeni ihraç edilen hisseler dahil olacak.”

Rapor, ayrıca, gelecek yılın başlarında bir başka YJFX alt kuruluşu vasıtasıyla daha fazla yatırım yapılacağı ve bu yılın Nisan ayı itibariyle Yahoo Japan’den büyük isimlerin, Bitarg’da yeni borsa konfigürasyonu, iç kontroller, müşteri yönetimi ve kurumsal işlemler üzerinde çalışırken bir yılı aşkın zaman harcayacakları da belirtiyor ve okuyucuları başlarını kaşır bir halde bırakıyor…

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment