Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çin Bilgi Teknolojileri Bakanlığı Blockchain Standartları İçin Komite Oluşturacak

Çin Sanayi ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı (CMIIT), teknoloji sektörünün geliştirilmesi ve standartlaşmasını teşvik etmek için, blockchaini de içeren bir hedef listesi yayınladı.

Belge, Ulusal Blockchain Dağıtılmış Muhasebe Teknoloji Standardizasyonu Komitesi kuruluşunu teşvik etme hedefiyle başlıyor ve komitenin, blockchain referans mimarileri, veri format belirlemeleri, birlikte çalışabilirlik ve akıllı sözleşmeler (smart contracts) hakkında standartlar önereceği konusuyla devam ediyor.

Belge aynı zamanda, yeni komitenin, dışa açılmak için uluslararası blockchain teknoloji standartları kuruluşuna katılınması gibi örneklerde standartlar yaratılması ve arza sunulması konusunda destek vereceğini belirtiyor.

CMIIT 23 Mart tarihinde başka bir açıklama daha yapmıştı. Açıklama Çin’in sanayi sektöründe blockchain teknolojisinin kullanılmasını araştıran forumu özetliyor. Basın bülteni CMIIT’nin bu konuyu araştırmaya devam edeceğini söylüyor.

Mart’ın başlarında Koin Bülteni’nin bildirdiği üzere, devlet destekli Çin Yatırım Birliği (IAC), Blockchain Yatırım Geliştirme Merkezi kurmayı planlıyor. Sızdırılan belgeye göre, blockchain inovasyon planı, genel olarak ulusal ve uluslararası kaynakları birbirine bağlamayı, Çin blockchain projelerine yatırım yapmayı, blockchain konusunda yabancı yatırımlara danışmanlık yapmayı, uluslararası blockchain forumlarına liderlik etmeyi ve yatırım geliştirme merkezinin kurulmasını içeriyor. Resmi bir Çin kaynağına göre, uluslararası blockchain merkezi, Mayıs 2018’de blockchainin uluslararası zirvesinde gerçekleşebilir.

Çin hükümeti kripto para birimi ticareti ve ülkede kullanımı üzerine çeşitli yasaklar uygularken, Blockchain teknolojisi bir bütün olarak geliştirilmeye daha açık görünüyor. Çin Merkez Bankası, Şubat 2018’de blockchain teknoloji sistemlerini ölçeklendirmek amacıyla bir patent başvurusu yaptı ve Çin’in en büyük perakendecisi JD.com Şubat ayının sonlarında yabancı blockchain projelerini çekmek amaçlı bir girişimin başlangıcını duyurdu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment