Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Quebec Taleplere Yetişemediğinden Bitcoin Madenciliğini Geçici Olarak Durduruyor

Kanada’nın Quebec eyaleti, yeni kripto para madenciliği operasyonlarının geliştirilmesine geçici olarak ara verdi.

Özellikle ucuz hidroelektrik gücü ile tanınan Quebec, işlerini büyütmek isteyen kripto para madencileri için bilinen cazip bir yer. Ancak Cuma günü, Les Affairs isimli Kanada gazetesi, Hydro-Quebec adlı elektrik şirketinin mevcut işletmelerinin, hidroelektrik barajına getirdikleri talepler nedeniyle yeni müşterileri geri çevirdiğini bildirdiler.

Quebec’in Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Pierre Moreau, kripto para için madencilerin çok fazla enerji harcadığını ancak yalnızca alüminyumun rafine edilmesi gibi diğer fabrikalardaki işlerle karşılaştırıldığında az sayıda pozisyon yarattığını söyledi.

Moreau ayrıca, bölgenin kripto madencilerinin yarattığı enerji taleplerini karşılayamayacağı ihtimalini de belirterek şunları söyledi:

“Hükümetin amacı, kış aylarında tüm Quebec yerlilerini garanti altına almak. Çünkü Hydro-Quebec ‘Pekala, affedersiniz, şu anda [enerji] sağlayamıyoruz çünkü kripto para madenciliğinin tam ortasındayız.’ demeyecek.“

Les Affairs gazetesine göre gerçekten de, bir Hydro-Quebec belgesi, tesis kurulumlarına uygulanan her proje için yeterli güç sağlamanın mümkün olmayacağını işaret ediyor gibi görünüyordu.

Haber servisine göre Hydro-Quebec, son birkaç ay içinde “binlerce megavat temsil eden projeler” başvurusu aldı.

Yetkililer şimdi kripto para birimi madencilik tesisleri için yeni kurallar üzerinde çalışıyorlar. Bu yönergeler tamamlandıktan sonra yetkililer başvuruları tekrar değerlendirmeye almaya başlayacaklarını belirttiler.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment