Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Barclays Private Bank Yanıtladı: Bitcoin Alınır mı?

Barclays Private Bank’in yetkili ismi yaptığı açıklamalar ile Bitcoin için “Neredeyse yatırım yapılamaz bir varlık” ithamında bulundu. Yatırım uzmanına göre bitcoin’in daha ‘merkezi’ hale gelmesi bu durumu değiştirebilir. 

Financial News’ün aktardığına göre Barclays Private Bank Bitcoin‘in yatırım yapmak için uygun olup olmadığı sorusunu yanıtladı. Barclays’in baş stratejistine göre Bitcoin “neredeyse yatırım yapılamaz” bir varlık konumunda. Bu isim bitcoin’in ne emeklilik fonu ne de yüksek değere sahip portföyler için uygun olduğunu düşünüyor.

“Volatilite faktörü Bitcoin’i yatırım yapılamaz kılıyor”

Barclays Private Bank Baş Piyasa Stratejisti Gerald Moser Bitcoin’in gelecekte çizeceği grafiği öngörmenin neredeyse imkansız olduğunu söyledi. Moser’a göre bitcoin’e bu haliyle yatırım yapmak makul değil.

“Hisse senetleri veya petrol gibi varlıklardan çok daha fazla piyasa oynaklığına sahip Bitcoin, bu şekilde herhangi bir portföyde yer alamaz.”

Hisse piyasaları üstünden bir örnek veren yatırım uzmanı, bitcoin’in uzun vadeli yatırım için akla uygun bir seçenek olmadığını söyledi.

‘Bitcoin fiyatı bir balonu andırıyor’

Bitcoin fiyatındaki yükselişin uzun vadede “bireysel yatırımcılarca” tetiklendiği ve onun bir balonu andırdığı belirtildi. Bu yükselişin sürdürülemeyeceği ve onun kurumsal yatırım dünyasındaki rolünün zannedilenden daha küçük olduğu ifade edildi.

Moser kripto para alan kurumsal yatırımcı sayısının artmaya başladığını kabul etmekle birlikte bu sayının abartıldığını söyledi. Nitelikli yatırımcıların sınırlı bir kısmının bitcoin aldığı ve bunların sayıca çok küçük olduğu belirtildi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!