Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çiçeği Burnunda Bitcoin Yatırımcıları Deneyimlerini Anlattı

Bitcoin fiyatı 2021’de tarihi zirvesini görmüşken yeni yatırımcıları kendisine çekmeye devam ediyor. Bloomberg, 40 bin doları gören bitcoin karşısında dayanamayarak yatırım yapmaya karar veren çiçeği burnunda yatırımcıların deneyimlerini aktardı.

Bloomberg’e göre kripto para sektörüne artan ilgi, her ne kadar ABD ve İngiltere gibi ülkelerin regülatörleri potansiyel risklere karşı uyarsa da azalıyor gibi görünmüyor. Yayınlanan makalede, kripto para borsası eToro’ya 2021’de kayıt yaptıranların 530 binin üzerinde olduğu belirtildi. eToro, 2019 ve 2020 yıllarına kıyasla bu yıl görülen kayıtların çok daha fazla olduğunu ifade etti.

Milyoner olanları duyunca bitcoin aldı

23 yaşındaki Amber Wells, yıllar önce bitcoin’i duyduğunu ancak o zamanlar hiç dikkate almadığını söyledi. Wells, son zamanlarda bitcoin sayesinde milyoner olanları duyduğunu dile getirerek btc  aldığını açıkladı. “Çok araştırmadım ancak bu işin gerisinde kalmak istemedim” diyen Amber, sosyal medyanın bu kararı almada büyük bir etkisi olduğunu da ekledi. Amber, artık haftada 20 dolarını bitcoin’e yatırıyor.

“Riskli ama oynayıp görmek istiyorum”

Sosyal medya uzmanı ve girişimci Khadijah Suleman, 11 Ocak’ta 300 dolarlık btc  aldı. “Bitcoin’i takip ediyordum ama riskli geliyordu” diyen Suleman, şarkıcı Megan Thee Stallion’ın 1 milyon dolar değerinde bitcoin dağıttığını görmesiyle bu işe kalkıştığını söyledi. Bitcoin’in riskli bir yatırım olduğunu kabul eden Khadijah, yine de “Küçük küçük yatırmaya devam edeceğim.” dedi. Girişimci Khadijah, tekrar btc almak için fiyatın biraz daha düşmesini bekliyor.

bitcoinÇocuklarına bitcoin bırakacak

Norveç’te yaşayan 39 yaşındaki Leslie Steven Dcunha, 40-50 bin dolarlık btc aldı. Yatırımcı, bitcoin fiyatının ikiye katlanacağına inandığını ve bu paranın ileride çocuklarına kalacağını söyledi. Babasının kendisine miras olarak altın bıraktığını söyleyen Dcunha, bitcoin’in aynı işlevi göreceğine inanıyor.

“Bu kadarcıktan bir şey olmaz”

Paris’te yaşayan 30 yaşındaki Utsav Kumar, bitcoin fiyatı bu ay dip yaptığında 240 dolarlık btc aldı. Fiyatın yüksek oluşuna aldırmayan Kumar, “Tüm riski göze alıyorum. Bitcoin 8 bin dolara düşse de bu kadarcık yatırımdan bir zarar gelmez.” dedi.

Birikiminin yarısını bitcoin’e yatırmaya karar verdi

23 yaşındaki Will Scott, arkadaşlarının bitcoin yatırımı yapmaya başlamaları karşısında başta şüpheci davrandı. Fakat bir süre sonra bir internet sitesinden bitcoin kazanan Scott, btc 32 bin dolarken 150 dolarlık bitcoin aldı. Kripto paralar hakkında çok fazla şey bilmediğini dile getiren Scott, birikiminin yarısını bitcoin’e yatırmaya karar verdiğini söyledi ve “bence bitcoin oldukça karlı bir yatırım” dedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!