Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Barry Silbert: Birçok Tokenin Değeri Sıfıra İnecek

Digital Currency Group ve Grayscale Investments firmalarının kurucusu ve aynı zamanda CEO’su olan Barry Silbert, CNBC’ye verdiği demeçte şu anda sektörde yer alan birçok dijital paranın uzun vadede hiçbir değeri olmayacağını ve bu ürünlerin sıfırlanacağını belirtti.

Silbert, CNBC’ye yaptığı açıklamalarda şunları söyledi:

”Ben, birçok dijital tokenin ileride de çok başarılı olacağını düşünenlerden değilim. Tam aksine, bunların büyük bir kısmının değerinin sıfırlanacağını düşünüyorum. Hemen hemen her ICO, tamamen para toplamak için yapıldı ve tokenin aslında hiçbir kullanım alanı yoktu.”

Bilindiği üzere 2017’nin sonu ila 2018’in ilk çeyreği arasında çok ciddi bir ivme yakalayan ICO’lar; daha sonra çeşitli yasal sorunlar ve davalar ile karşı karşıya kalmış ve sonuç olarak; birçok ICO başarısızlıkla sonuçlanmıştı.

ICO’lar konusunda çok olumsuz ve negatif konuşan Silbert, buna karşın Bitcoin konusunda ise son derece umutlu olduğunu belirtti. Bitcoin’in dijital altın olma yarışını kazandığını ifade eden Silbert; erken yatırımcısı olduğu kripto para ile ilgili olarak da şunları söyledi:

”Bitcoin’de grafiğe baktığınız zaman aslında ‘çirkin bir grafiğe’ sahip olduğunu görebilmeniz mümkün. Ancak şu anda Bitcoin, kesinlikle dijital altın olma yarışını kazandı.”

Bitcoin’in dijital altın olabileceği yönündeki son dönemde yapılan tek söylem Silbert’tan gelmedi. Daha önce konuşan ünlü yatırımcı Mike Novogratz da, Bitcoin’in dijital altın olabilecek kapasitede olduğunu ifade ederek gündeme gelmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment