Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Güney Kore’nin En Büyük Bankalarından Birisi, Blockchain İle İlgili 46 Patent Başvurusunda Bulundu

13 Şubat tarihinde yapılan basın açıklamasına göre, Güney Kore’nin en büyük bankalarından birisi olan Korea Exchange Bank (KEB Hana Bank), blockchain teknolojisi ile ilgili 46 farklı patent başvurusunda bulundu.

Hana Financial Group’un bir parçası olan KEB Hana isimli banka, Güney Kore içerisindeki en büyük holdinglerinden birisinin de desteğine sahip ve özellikle deniz aşırı ürünlerin satın alınması konusunda çeşitli metot ve sistemler üzerine patent başvurularında bulundu. Banka bunun yanı sıra blockchain kullanarak dijital varlık hizmetleri sağlama adına da elektronik kontrat ve bununla ilgili sistemsel başvurularda bulundu.

Yapılan basın açıklamasında patent başvurusu yapılan sistemlerin büyük bir çoğunluğunun geliştirilme aşamasında olduğunun da altı çizildi. KEB Hana bunun yanı sıra blockchain teknolojisi kullanılan ve internet bankacılığı üzerinden yapılan borç senetleri için de aktif olarak çalışmalar yürütmekte. KEB Hana başkan yardımcısı Han Jun Seong, konu hakkında yaptığı açıklamada yapılan patent başvurularının sadece bankacılık sistemine blockchain teknolojisini uygulamaktan ibaret olmadığını ve yeni iş modelleri ile bankanın içsel sistemini birbirine entegre etmenin önem  arz ettiğini, bunun da blockchain ile mümkün olduğunu vurguladı.

Dünyanın dört bir yanındaki bankacılık kurumları birkaç yıldan beri blockchain ile ilgili çeşitli patent başvurularında bulunmakta ve şuan için ABD’nin en büyük ikinci bankası olan Bank of America 50 üzerinde başvuruya sahip. Kripto paralar bankalar tarafından pek olumlu karşılanmasa da, blockchain teknolojisi için aynı durum söz konusu değil.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment