Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Litecoin Kurucusu Charlie Lee, Dijital Çağın Parasının Sahip Olması Gereken Özellikleri Sıraladı

Litecoin kurucusu Charlie Lee, Magical Crypto Friends isimli şovun 13. bölümünde, Samson Mow ile birlikte kripto paraların fungibilitesi ile ilgili olarak açıklamalar yaptı. Bir değer biriminin takas edilebilir olmasının son derece önemli olduğunu ifade eden Lee, takas edilebilirlik ve gizliliğin, yeni paranın en temel iki özelliğini oluşturacağını düşündüğünü ifade etti.

Litecoin’in de bu noktada gizli gönderimleri eklemesini gündeme aldığını ve bu sayede daha başarılı olmayı hedeflediklerini ifade eden Lee, şöyle konuştu:

”Fungilibite dediğimiz şey aslında en temel olarak şu: Ben gidip bir yerde kahve için 5 dolar ödeyeceğim. Sen de cebindeki 20’lik banknotlardan bir tane çıkardın ve bunun hangisi olduğunu önemsemedin. Çünkü alıcı için onun hangi banknot olduğunun önemi yok, değer 20 dolar ise alıcıda bu fark yaratmaz.”

Litecoin ve Bitcoin için ise, bunun tam olarak aynı şey olmadığını ifade eden Lee, şu anda illegal bahis sitesi ya da dark net platformlarından bir kişiye Bitcoin veya Litecoin gelmesi durumunda, regülasyonlar gereği o kişinin hesabının banlanacağını belirtti.

Bu durumun pek de iyi bir şey olmadığını ifade eden başarılı isim, şunları söyledi:

”Bu noktada gizli kalacak gönderimleri hayata geçirmek çok önemli. Ne kadar harcadığınızın bilinmiyor oluşu, gizliliği sağlamak konusunda çok iritk bir husus. Her ne kadar bu müthiş bir çözüm olmasa da, şu aşamada oldukça gerekli.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment