Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Baş Güvenlik Bilimcisi: ” Bütün Risklerine Rağmen Kripto Paralar Kesinlikle İyi Bir Şey”

Halen gelişmekte olan kripto para piyasasına yatırım yapmak ile ilgili risklere rağmen, bir güvenlik bilimcisi kripto paranın “kesinlikle iyi bir şey” olduğuna inanıyor.

” Sadece katetmesi gereken uzun bir yolları var. “

“Trend Kesinlikle Arkadaşımız Değil”

Bitcoin, blockchain ve kripto para piyasaları için adli araçlar ve hizmetler geliştiren bir şirket olan Cipher Trace, kripto paraların doğrudan çalınmasının 2018 yılında bir önceki yıla göre üç kat daha fazla olduğunu gösteren bir çalışma gerçekleştirdi. Çalışmalarının sonucunda oluşturulan rapor, kayıpların bu yıl 1,5 milyar dolara yükselebileceğini öne sürüyor.

Raporun bulgularını yorumlayan Cipher Trace CEO’su Dave Jevans şunları söyledi:

” Çalınan kripto para birimleri bu sene geçtiğimiz yıla göre üç kat daha fazla. Bu nedenle trend kesinlikle bizim arkadaşımız değil. “

“Dijital Paraların Riskleri Çok Fazla”

Ayrıcalıklı bir erişim yönetim çözümleri sunan bir şirket olan Thycotic‘in Baş Güvenlik Bilimcisi (CSS) olan Joseph Carson‘a göre menkul kıymet eksikliğinin bu dış görünüşü, merkez bankalarının, hükümetlerin ve kurumsal yatırımcıların ilk ve en önemli kripto para birimini nasıl gördüğünü önemli ölçüde etkilemektedir. Express.co.uk‘a konuşan Joseph Carson şunları söyledi:

” Dijital para birimlerinin riskleri oldukça fazladır. Günümüzde dijital para birimlerinin kullanıldığı ana suç türleri çoğunlukla vergi kaçırma, yasadışı uşuturucu ticareti, korsan yazılımlar veya taklit ürünlerin ticaretinden ibaret olup, otel, müzik ve hatta ev satın almak gibi yasal şeylerde de dijital para kullanılabilir. Ancak dijital para birimlerinin çoğunluğu yasadışı işleri amaçlar. Suçun mükemmelleşmesinin ana nedeni, dijital paranın merkeziyetsiz olmasında ve hükümet görmeden parayı ülkeler arası aktarabilmekte yatıyor. “

Carson’ın “dijital para birimlerinin çoğunluğu yasadışı işleri amaçlıyor” açıklaması oldukça tartışmalı bir konu. Bu yılın başlarında Japonya’daki kripto paraları içeren şüpheli kara para aklama vakaları, belirli bir süre zarfında ülkedeki şüpheli kara para aklama vakalarının sadece %0,17’den azını oluşturuyordu.

Yine de özellikle kurumsal yatırımcılar arasında Bitcoin ve kripto para birimleri ile ilgili çok fazla korku var. New York‘ta yer alan Alston & Bird LLP‘de blockchain ve dağıtılmış defter teknolojisinin ortak lideri olan Blake Estes, yakın bir zamanda yüksek riskli pazarda gidecek hiçbir yer olmadığı söyledi.

“Dijital Paralar Kesinlikle İyi Bir Şey”

Suç faaliyetleri ve kaybetme riskleri bir yana Carson, dijital para birimlerinin kesinlikle iyi bir şey olduğunu savunuyor. Ama yine de katedilmesi gereken bir yolun olduğunu düşünüyor.

” Ne yazık ki hype, bir çok yatırımcıya hızlı bir kazanç yolu olarak görülmeye başladı. Ancak yakın gelecekte balonun gerçeğe dönüşmesi bekleniyor. Dijital para birimleri kesinlikle iyi bir şeydir. İnsanlar günlük mallar için ödeme yapmaya başlamadan önce, net ve istikrarlı bir dijital para biriminin kararlaştırılması gerekiyor. “

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment