Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek Bitcoin Uyarısını Yeniledi

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, “Bitcoin konusunda zamanında uyarı yaptık, hala aynı fikirdeyim.” şeklinde açıklamada bulundu.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, NTV canlı yayınında ekonomi gündemine yönelik değerlendirmelerde bulunduğu sırada Bitcoin’den de bahsetti.

Daha önceden yaptığı açıklamalarda ilk olarak Bitcoin’i lale çılgınlığına benzeten Şimşek, sonrasında ise

“Kripto paralar ile ilgili işlem yapan kişilerin herhangi bir zarara uğramamaları için dikkatli olmaları ve işlem yaptıklarında olası olumsuzluklarla karşılaşabileceklerinin farkında olmaları gerekmektedir” şeklinde açıklamalarda bulunmuştu.

Yine aynı dönemde bu açıklamaların ardından Ekonomi Bakanı’nın da Bitcoin konusunda Şimşek’i takiben “saadet zinciri” benzetmesi şeklindeki açıklamaları vatandaşı korkutmuştu. Sonrasında yine Ekonomi Bakanı, Bitcoin’in ve tüm kripto para piyasasının hacmen %40-%50’lik düşüş yaşadığı sıralarda “Biz açıklama yaptıktan sonra Bitcoin %50 düşüş yaşadı” şeklinde açıklamaları yatırımcıların yüzünü güldürmüştü. Ardından ise yerli kripto para hakkında “böyle bir şey mümkün değil” şeklinde açıklamalarda bulunmuştu. 

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek geçtiğimiz günlerde “Türkiye’de kripto paralara yönelik kendimize özgü çalışma yürütmeyi düşünüyoruz” şeklinde konuşmuştu.

Bugün katıldığı yayında ise işsizlik rakamları, Zeytin Dalı harekatı, enflasyon, bireysel emeklilik, konut hesabı, trafik sigortası ve son olarak da Bitcoin’e değinen Şimşek,

“Çalışma grupları raporlarını bize getirecekler. Bitcoin konusunda uyarılarımızı zamanında yaptık. Aman dikkat edelim diye, ben hala aynı fikirdeyim. Para basma meselesi devletlerin işi. Kayıtsız değiliz, ama kripto para konusu karışık bir konu. Türkiye olarak çok detaylı bir şekilde bu konuyu çalışıyoruz” diye konuştu.

Şimşek’in yaptığı açıklama her ne kadar Bitcoin konusunda olumsuz bir yorum olsa da bahsettiği çalışma raporları gösteriyor ki Türkiye’de arka planda kripto paralara yönelik araştırmalar sürüyor. Umarız bu raporlar Türkiye’de kripto para yatırımcısının içini rahatlatacak hem de ülkemizin bu alanda ilerlemesini sağlayacak gelişmeleri beraberinde getirir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment