Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Boşanan Çift 830.000 Dolar Değerinde Bitcoin İçin Velayet Savaşı Veriyor

Hukuk firması Royds Withy King, kripto parayı içeren üç ayrı boşanma davasına yardım ediyor. Ancak bir problem var, Bitcoin’in velayeti anneye mi yoksa babaya mı verilecek?

İngiltere’de boşanmış bir çift,  830.000 dolarlık Bitcoin’de hak sahibi olmak için birbirlerine karşı meydan okuyor. Peki ya sorun ne? Boşanma davasından sonra Bitcoin’i konu alan yasal bir örnek olmaması.

Anlaşılan, önceden var olan velayet anlaşmaları dijital varlıklara uygulanamıyor, uyarlanamıyor ya da hiç uygulanmamış. Bitcoin’in babası ile hafta sonları, annesiyle hafta içleri vakit geçirmek için şehir genelinde ileri geri gönderildiğini hayal edin. Bu takdir edersiniz ki mümkün değil.

Korkunç mizahı bir kenara bırakırsak, Business Insider (orijinalde bu üzücü hikayeyi bildiren web sitesi) İngiltere merkezli hukuk firması Royds Withy King’in şu anda müşterilere kripto parayı içeren üç ayrı boşanma davasında yardımcı olduğunu açıkladı.

Bu özel durum, ortada dönen fonların miktarı nedeniyle ön plana çıkıyor. Davada yakında eski koca olacak adam, Bitcoin’in değeri şuan ki değerinin %15’i kadarken yaklaşık 110.000 dolar yatırım yapmış. Böylesi yüksek meblağların dönüyor olması çiftler için Bitcoin’i davanın en can alıcı noktası haline getiriyor.

Kripto Paraların, Boşanma Davaları Gibi Bir Yere Kaybolduğu Yok

Royds Withy King’in ortağı Vandana Chitroda, bunların kripto parayı içeren birçok boşanma davasından sadece birkaçı olduğunu söyledi ve şunları ekledi:

“Kripto paraların çok sayıda boşanmada önemli bir özellik olacağına inanıyoruz. Kripto para dengesiz olsa da, bir yere gittiği yok”.

Chitroda, hiçbir özel yasal yapının kripto parayla boşanmak için geliştirilmemiş olduğunu belirtiyor ve şu şekilde devam ediyor:

“Kocanızın ya da eşinizin Bitcoin gibi bir kripto paraya yatırım yaptığına ya da satın aldığına inanıyorsanız ve ayrılıyorsanız hukuk danışmanınıza söylemeniz önemli”.

Boşanma davaları, dijital paraların “gerçek dünya” yaşamı ile olan garip ve beklenmedik çatışmalarında bir diğer örneği oluşturuyor. Bitcoin ve kripto paralar daha popüler hale geldiğinden, Bitcoin hırsızlığını içeren bir dizi suç ortaya çıktı. Budistler daha pozitif olarak, dini yolsuzluğa son vermek için tasarlanmış bir kripto para olan “Lotos” ağını geliştirdi.

Kripto para, 2018’de ve sonrasında yolculuğuna devam ederken kuşkusuz, kripto paralar ve dünyanın geri kalanı çarpıştığında daha sıra dışı olaylar yaşanacak. Şovun keyfini çıkarın, ilginç olacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment