Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bir Ayda İkiye Katlayarak ATH Gören Basic Attention Token Nedir?

Basic Attention Token (BAT), 17 Mart’ta 1,25 dolara çıkarak ATH gördü. Peki Basic Attention Token (BAT) nedir?

BAT; yıllık grafikte yüzde 949, aylık grafikte yüzde 110 ve haftalık grafikte yüzde 58 oranında değer kazandı. BAT’ın günlük kazancı yüzde 42 oldu.

Piyasa değeri 1.7 milyar dolar olan BAT, 60. sırada konumlanıyor. Tokenın günlük işlem hacmi 2.3 milyar dolar seviyesinde.

basic-attention-token
Kaynak

Basic Attention Token (BAT) nedir?

Basic Attention Token; Ethereum tabanlı, dijital reklamcılık hizmetinde kullanılan bir tokendır. Mozilla’nın kurucu ortağı Brendan Eich ve Brian Bondy tarafından kurulmuştur. BAT, Brave internet tarayıcısı ile yaptığı entegrasyon ile 25 milyonu aşan kullanıcı sayısına ulaşmıştır.

Basic Attention Token ile kullanıcılar, içerik üreticileri ve reklamcılar arasında daha dengeli bir gelir dağılımı yapılması ve böylece tüm tarafların kazançlı çıkması hedeflenir. Kullanıcılar, bir reklam için ödül kazanabilirken aynı zamanda ilgi alanlarına yönelik reklamları görmeyi tercih edebilir. İçerik üreticileri ve reklamcılar ise kendi işlerini kullanıcılara rahatça ulaştırabilir.

BAT ile kullanıcı verilerinin ve tarayıcı gezintilerinin güvende olduğu ifade edilir. BAT; eToro, Nexo, Purple, Crypto.com, Block.Fi, Upland, Bitpay, Ashley ve Verizon ile çalıştığını belirtmektedir.

Madencilikle çıkarılmayan BAT, 1.5 milyarla sınırlı olarak üretilmiştir. Tokenın dolaşımdaki arzı 1.4 milyardır. BAT’ı listeleyen borsalar; Bitexen, Binance, HBTC, VCC Exchange, Coinbase Pro, OKEx, Huobi, Paribu, Kraken, Bitrue, MXC, Upbit, Decoin, Gemini, Bittrex, Bithumb, Balancer şeklinde sıralanabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!