Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bank of America’dan Bitcoin Eleştirisi

Bank of America analistleri, Bitcoin için hazırladıkları yeni yatırımcı raporunda onu “volatil” yapısı sebebiyle eleştirdiler. Bitcoin’in kullanım alanlarının incelendiği raporda, onun kötü yanlarının, iyi yanlarına ağır bastığı vurgulandı.

“Dijital altın” olarak altın ile kıyaslanan Bitcoin’in portföy çeşitlendirmek, enflasyondan korunmak gibi amaçlarla kullanılabileceği düşünülüyor. Bank of America analistleri, bu sebeplerin Bitcoin almak için yeterli olmadığını açıkladılar.

“Fiyatı yükseliyor diye alıyorlar”

Financial News haberine göre Bitcoin, “ekstrem volatilitesi” sebebiyle “pratik bir değer saklama aracı veya ödeme mekanizması” olarak görülmüyor. Bank of America’nın 17 Mart tarihli raporunda, insanların enflasyondan korunmak gibi sebepler yerine“fiyat yükseldiği için” Bitcoin aldıkları ifade edildi.

Bitcoin fiyatındaki değişimlerin, kısıtlı arzı sebebiyle tamamen talebe bağlı olduğu ve bu yüzden “stabil” olmadığı belirtildi.

Bitcoin’in artıları ve eksileri

Hükümetin veya finans sisteminin yozlaşmış olduğu ülkelerde yaşayan insanlar, Bitcoin aracılığıyla daha demokratik bir para sisteminde yer edinebiliyor. Bank of America, Bitcoin’in bu ve düşük maliyeti sebebiyle pozitif etkilerinin olabileceğini aktardı.

Buna karşılık, Bitcoin madencilerinin tükettiği elektrik miktarına ve yasa dışı kripto para kullanımına atıfta bulunuldu ve Bitcoin’in kötü yanlarının, iyi yanlarına ağır bastığı belirtildi.

Bugün, Morgan Stanley ekibinden Lisa Shalett ve Denny Galindo da bir yatırımcı raporu yayınlayıp Bank of America’ya kıyasla daha farklı bir mesaj verdi. The Block haberine göre kripto para piyasasının “regülasyon çalışmaları, likiditenin derinleşmesi, artan ürün çeşitliliği ve yatırımcı talebi sayesinde” bir dönüm noktasında olabileceği açıklandı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!