Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Batan Alameda’dan Grayscale ve DCG’ye Dava: Hakkımız 250 Milyondan Daha Fazla!

FTX’in kardeş şirketi Alameda Research, hisse fiyatlarını kasıtlı olarak baskıladıkları gerekçesiyle kripto varlık yöneticisi Grayscale Investments’a dava açtığını duyurdu.

FTX 6 Mart tarihinde yayınladığı basın açıklamasında, Alameda Research’ün Delaware Mahkemesi’nde Grayscale CEO’su Michael Sonneshein ve Grayscale’in çatı şirketi Digital Currency Group (DCG) CEO’su Barry Silbert aleyhine dava açtığını açıkladı. Borsa, Grayscale’in politikaları nedeniyle 550 milyon dolarlık varlık değerinin yarısından fazlasının rehin tutulduğunu iddia etti.

Verilen bilgilere göre Alameda, Grayscale’i fahiş yönetim ücretleri almak ve itfaları geçersiz nedenlerle sınırlayarak fonun hisse değerini kasıtlı olarak baskılamakla suçladı. Fon müşterilerine ait yaklaşık 250 milyon dolarlık değerin, Grayscale’in itfalara karşı güttüğü temelsiz politikalar nedeniyle kaybedildiğini öne sürüldü. FTX, itfa politikasından vazgeçilmesi durumunda Grayscale’deki mevcut varlık değerinin %90 oranında artış göstererek minimum 550 milyon dolara ulaşacağının altını çizdi.

Grayscale’in son 2 yılda varlık yönetimi anlaşmalarını ihlal ederek 1,3 milyar doların üzerinde yönetim ücreti aldığını belirten Alameda ayrıca itfa engeliyle fonların dayanak varlıkların değerinden neredeyse %50 daha düşük fiyattan işlem görmesine neden olduğu dile getirdi.

Konu hakkında açıklama yapan FTX CEO’su Jhon J. Ray, FTX müşterileri ve alacaklıları için geri ödeme oranlarını yükseltmeye dair her türlü aracın ve seçeneğin kullanılacağını dile getirdi. Ayrıca CEO, mevcut amaçlarının Grayscale’in kasıtlı olarak baskıladığı varlık değerini geri kazanmak olduğunu davanın FTX lehine işlemesi durumunda diğer Grayscale müşterilerinin de bu durumdan istifade edeceğini söyledi.

Öte yandan Grayscale tarafından iddialara yönelik yapılan açıklamada, FTX’in davasının yanlış yönlendirilmiş olduğu ve Grayscale’in GBTC fonunu bir borsa yatırım fonuna (ETF) dönüştürme çabasının oldukça şeffaf ilerlediğini ifade etti. Mevcut durumda eldeki en iyi kazanımın bu olduğu da Grayscale tarafından iddia edildi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!