Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Beyaz Saray’dan Gündeme Dair Kripto Para Açıklaması: Her Şeyin Farkındayız!

Beyaz Saray’dan gelen açıklamada kripto para bankası Silvergate’in içinde bulunduğu durumun farkında olduklarına ve sürecin yakından takip edileceğine yer verildi.

Beyaz Saray Basın Sekreteri Karine Jean-Pierre, Biden yönetiminin kripto para şirketi Silvergate’in içinde bulunduğu durumun farkında olduğuna dair açıklamalarda bulundu. Pierre, Silvergate ile şu an için özel bir görüşme olmayacağını belirtirken, Başkan Joe Biden‘ın Kongre’yi bu alanda harekete geçmeye çağırdığını sözlerine ekledi.

Son haftalarda bir dizi kripto para şirketinin finansal sorunlarla gündeme geldiğini ifade eden Pierre, daha önce düzenleyici kurumlar tarafından “kripto para birimlerinin bankalar için oluşturabileceği riskler” konusunda yapılan açıklamaları hatırlattı:

Geçtiğimiz haftalarda düzenleyici kurumlar, bankaların kendilerini kripto ile ilişkili risklerden nasıl korumaları gerektiğine dair kılavuzlar yayınladılar. Bildiğiniz gibi Biden, Kongre’yi defalarca sıradan ABD’lileri dijital varlıkların yarattığı risklerden korumak için harekete geçmeye çağıran ve bunu yapmaya devam edecek olan bir başkan. Diğer kripto para şirketleriyle konuşmadığımız gibi bu şirketle de konuşmayacağız ancak raporları izlemeye devam edeceğiz.

Silvergate, son olarak ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) sunulması gereken şirkete ait yıllık verilerin yer aldığı raporun ertelendiğini duyurmuştu. 

Şirketin bu açıklamaları sektörün büyük oyuncularının geri adım atmasına ve olası bir iflas şüphesinin yüksek sesle konuşulmasına yol açtı. Kripto para borsaları Bitstamp, Coinbase ve Gemini ise Silvergate ile olan ortaklıklarını sınırlandıracaklarını ifade etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!