Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Batık Kripto Platformunun CEO’suna Ait Varlıklar Dondurulacak: Altcoin Fiyatı Düşüşte!

İflas eden kripto para kredi kuruluşu Celsius Network’ün (CEL) eski CEO’su Alex Mashinsky’nin tutuklanmasının ardından birçok varlığına donduruldu.

ABD New York Güney Bölgesi Bölge Mahkemesi Yargıcı Jed Rakoff’dan eski Celsius Network CEO’su Alex Mashinsky hakkında karar çıktı. Yargıç, geçtiğimiz aylarda tutuklanan Mashinsky’nin evlerinin el konulmasına ve mal varlığının dondurulmasına karar verdi.

Bu karar Mashinsky’nin Goldman Sachs, Merrill Lynch ve SoFi Bank’ta tutulan fonlarının yanı sıra eşiyle paylaştığı Teksas’taki bir evi de içeriyor.

Celsius Network’ın iflas başvurusuna göre kullanıcılarına yaklaşık 4,7 milyar dolar borcu bulunuyor. Başvuru ayrıca Celsius’un 100.000’den fazla alacaklısı olduğunu ve bazılarının platforma herhangi bir teminat olmadan nakit ödünç verdiğini gösteriyor.

Geçtiğimiz yıl yaşanan iflaslar zincirinin bir parçası olan Celsius, çok sayıda yatırımcısını mağdur ederek öfkeleri üzerine toplamıştı. Son olarak geçtiğimiz temmuz ayında ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Celsius Network ve eski CEO’su Alex Mashinsky’e dava açmıştı.

CoinGecko verilerine göre mahkemeden çıkan bu kararın ardından platformun yerel token’ı CEL kısa süre içerisinde %13’ten fazla düşerek 0,154 dolardan 0,134 dolar seviyesine geriledi. CEL, yazım esnasında 0,138 dolardan alıcı buluyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!