Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bazı Portekiz Bankaları, Kripto Para Borsalarının Hesaplarını Kapatıyor

Portekizli yerel bazı bankalar, risk yönetimiyle alakalı endişeleri nedeniyle kripto para borsalarının hesaplarını kapatmaya başladı.

BNNBloomberg’in 3 Ağustos tarihli haberine göre, Portekiz’in önde gelen bankalarından; BCP (Banco Comercial Portugues), Santander Bank, Caixa Geral de Depósitos, BiG ve Abanca, üzere birçok kripto para borsasına ait hesapları kapattı.

Yapılan haberde hesapları kapatılan kripto para borsalarından bazılarının, Criptoloja, Mind The Coin ve Luso Digital Assets olduğu söylendi.

Portekiz’de yer alan bütün kripto para borsalarının ülke regülatörleri tarafından lisanslı olduğu belirtiliyor. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Portekiz Merkez Bankası Başkanı Mário Centeno, bankaların istedikleri kararları almasında bir sakınca görmediğini, bu konuda özgür olduklarını ayrıca bu durumu daha yakından takip edeceğini söyledi.

Yaklaşık ay önce Portekiz’in sanal varlık hizmet sağlayıcılarından (VASP) sorumlu yetkili makam olan merkez bankası, Bison Bank’a ülkedeki ilk kripto bankası olabilmesi için bir lisans vermişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!