Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Şirketler Ethereum Birleşmesi Konusunda Kararlarını Belirtmeye Başladı: PoS mu PoW mu?

Dünyanın en büyük stablecoin ihraççılarından biri olan Frax Finance’in kurucu ortağı Sam Kazemian, Frax yönetişim organı Frax DAO’ya, Ethereum Merge güncellemesinden sonra PoW (Proof of Work) sistemini desteklememe önerisini sundu.

FRAX stablecoin’in ihraççısı olan Frax Finance’in kurucu ortağı Sam Kazemian tarafından, 4 Ağustos tarihinde Frax DAO’ya, Frax Finance’in stablecoini olan FRAX’ın Ethereum Merge güncellemesinden sonra yalnızca Proof of Stake ana ağında kullanılabilir olmasına dair bir öneri sunuldu.

Sam Kazemian bu önerinin amacını, “Ethereum ağının çatallanması durumunda ekosistemin ciddi bir hasar alması riskini engellemek adına yumuşak güç kullanarak çatallanma ihtimallerini bitirmeye yönelik bir hamle.” olarak ifade etti.

Teklif DAO tarafından kabul edilirse Frax DAO tarafından, Proof of Work ağında kalan bütün FRAX rezervi tasfiye edilecek.

Öte yandan Çinli, büyük Ethereum madencisi Chandler Guo önderliğinde büyük bir madenci kitlesinin de Proof of Work tabanlı bir Ethereum klonu oluşturmak üzere hazırlık yaptığı biliniyor. Chandler’in projesi ETHW’ye küresel kripto para borsaları Huobi ve Poloniex destek veriyor.

CoinMarketCap’ten alınan verilere göre fiyatı 1 dolara sabitlenmiş olan FRAX, 2022 itibariyle 1.427.726.837 dolarlık piyasa değeri ile piyasa değeri bakımında dünyanın en büyük beşinci stablecoini olarak yer alıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!