Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bazılarına Göre O “Satoshi”: Hal Finney’in Hesabından Bitcoin Paylaşımı

Bazılarının “Satoshi Nakamoto” olduğunu düşündüğü ilk Bitcoin (BTC) transferinin alıcısı Hal Finney’in resmi Twitter hesabından eşi tarafından bir Bitcoin paylaşımı yapıldı.

Geçtiğimiz günlerde, 8 yıl önce hayatını kaybeden namıdiğer “Satoshi” Hal Finney‘in 12 yıl aradan sonra eşi Fran Finney tarafından tekrardan aktif hale getirilen resmi Twitter hesabından şimdi de Bitcoin ile ilgili bir paylaşım yapıldı. Fran Finney 27 Aralık tarihinde Hal Finney’in resmi Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, Amyotrofik Lateral Skleroz (ALS) hastalığına karşı farkındalık yaratmak adına bir maraton düzenlediğini duyurdu.

Fran Finney, 2009 yılında Hal Finney’e ALS tanısı konulduğunu ve eşinin vefat ettiği 2014 yılına kadar hastalıkla cesurca savaştığını belirtti. Bu hastalıkla mücadele etmek konusunda bir şeyler yapmaya kararlı olduğunu ifade eden Fran Finney, hastalığa karşı farkındalığı artırmak ve araştırma fonları için bağış toplamak amacıyla bu etkinliği düzenlediğini açıkladı. Etkinliğin adı ise Hal Finney’in 2009 yılında yaptığı ve ölümünden sonra fenomen haline gelen “Running Bitcoin” paylaşımına atıfta bulundu.

Etkinlik kapsamında katılımcılar, ocak ayının ilk 10 günü içerisinde tek başına veya gruplar halinde Hal Finney’in antrenmanlarında koşmayı en sevdiği mesafe olduğu belirtilen yarı maraton mesafesine eş değer 21 km‘yi koşarak veya yürüyerek tamamlayacak.

Öte yandan 100 dolar ve daha fazla bağış yapan bağışçılar etkinlik adına düzenlenmiş bir tişört kazanacak. En yüksek tutarı bağışlayan 25 bağışçı ise Fran Fineny tarafından imzalanmış özel bir Hal Finney koleksiyonuna sahip olacak. Resmi web sitesinden alınan bilgilere göre toplamda 50 bin dolar bağış hedefi bulunan etkinlikte şu ana kadar 9.894 dolar toplandığı görüldü. En yüksek tutarı bağışlayan bağışçı ise 4.375 dolarla Fran Finney oldu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!