Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

2022 Yılının Ölü Kripto Projeleri Belli Oldu: Çoğu Terra ve FTX Bağlantılı!

On-chain analiz platformu RootData, 2022 yılında ölü projeler arasına katılan 97 kripto para oluşumunun tam listesini yayınladı. Listede, Terra (LUNA) ve FTX çöküşü ile bağlantılı projelerin sayısındaki fazlalık dikkatlerden kaçmadı.

RootData tarafından 27 Aralık tarihinde “2022 Ölü Kripto Projeleri” listesi yayınlandı. Listede, ölü proje olarak tanımlanan oluşumların çoğunun Terra (LUNA) ve FTX çöküşünün ardından bu noktaya geldiği görüldü. Kapatılan ya da iflas eden borsalar ve web sitesi uzun süredir aktif olmayan projeler dahil olmak üzere kripto para piyasası içerisinde yer alan tüm oluşumları kapsayan listede, 2022 yılı içerisinde ölü proje kategorisine giren toplamda 97 proje yer aldı.

Ölü projeler arasında kripto para piyasası tarafından tanınan ve yıl içerisinde iflas eden FTX, Celsius Network, Voyager Digital, BlockFi ve Alameda Research önde geldi. Özellikle FTX ve Alameda bağlantılı ve birçoğu Solana (SOL) tabanlı proje de ölü olarak tanımlandı. Bu projeler, milyonlarca dolar değerinde yatırım alan Serum (SRM), NeoNexus, Solstarter ve Solvent oldu. Terra bağlantılı ise 7 proje listede yer aldı.

Listede NFT alanında 14 proje bulunurken metaverse alanında 5 proje, merkeziyetsiz finans (DeFI) alanında ise 14 proje ölü kategorisinde kayda geçti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!