Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

BBVA, İsviçre’deki Müşterilerine Bitcoin Hizmeti Sunuyor

Avrupa’nın en büyük bankalarından BBVA, İsviçre’deki kullanıcılarının 21 Haziran tarihinden itibaren BBVA altyapısını kullanarak Bitcoin’e yatırım yapabileceklerini duyurdu. Bitcoin’e birkaç farklı itibari para biriminden geçiş yapılabilecek.

Bankacılık devi BBVA, cuma günkü duyurusunda özel bankacılık müşterilerine kripto para hizmeti sunmaya başlayacağını açıkladı. İsviçre’deki müşteriler pazartesiden itibaren İsveç frangı, euro ve dolar gibi paraları Bitcoin’e dönüştürebilecekler.

Geleneksel yatırım araçlarından farkı olmayacak

Müşteriler, Bitcoin’e yatırım yaparken kişisel portföylerine entegre edilmiş bir dijital cüzdanı kullanabilecekler. BBVA “kripto varlıklar ile diğer geleneksel finans varlıkları” için aynı standartların geçerli olduğunu ve her ikisini de aynı platform üzerinden yatırım yapılabileceğini açıkladı.

BBVA; kripto paraların güvende tutulması konusunda herhangi bir üçüncü partiyle anlaşma sağlamadı ve müşterilerin kripto paralarını kendi custody hizmetlerine dahil edecek. Banka müşterilerinin, kripto para borsalarındakine benzer şekilde haftanın her günü, 24 saat boyunca işlem yapabileceği aktarıldı.

Kripto paraların “harika bir geleceğe sahip olduğunu” belirten BBVA, ilerleyen aylarda kripto para hizmetini genişleteceğini duyurdu.

BBVA; Bitcoin için bir trading ve custody hizmeti üstünde çalıştığını Aralık 2020’de duyurmuştu. Blockchain teknolojisini 5 yılı aşkın süredir araştıran BBVA, bu hizmetin nasıl sunulabileceği ile ilgili Ocak 2021’den beri deneyler yürütüyordu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!