Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Sichuan’daki 26 Kripto Para Madencisi Kapatılıyor

Sichuan Kalkınma ve Reform Komisyonu ile Sichuan Enerji İdaresi, 18 Haziran’da yayımladıkları bildiride bölgede faaliyet gösteren 26 kripto para madencisine elektrik tedariğinin durdurulması ve bunların kapatılması yönünde talepte bulundular.

Bitcoin madenciliğinin merkez noktalarından biri olan hidroelektrik zengini Sichuan, bölgedeki madencilik faaliyetlerine kısıtlama getirme kararı aldı.

Koin Bülteni olarak bulduğumuz belgeye göre Kalkınma ve Reform Komisyonu ile Enerji İdaresi, enerji üreticilerine kripto para madencilerine uygulanacak yaptırımlar ile ilgili bir bildiri gönderdi. Bildirinin bazı kripto para madencilerini doğrudan etkileyeceği bilinirken, tam olarak ne gibi sonuçlar doğuracağı bilinmiyor.

Bazı madenciler, birkaç gün içerisinde kapatılacak

Yerel yöneticiler tarafından gönderilen resmi bildiride 26 kripto para projesinin ismi açık bir şekilde sıralandı ve bunlara tedarik edilen enerjinin, en geç 20 Haziran’a kadar kesilmesi talep edildi.

Listede neden özellikle bu kripto para projelerinin yer aldığı açıklanmazken, bunların bir kısmının kendilerinden beklenen standartları 2020 itibarıyla yerine getirdiği biliniyor. Bu madenciler, geçen yıl kurulan sanayi bölgelerinde isim kaydı yaptırdılar ve hidroelektrik kaynaklı bölgelerde madencilik yapmak için izin aldılar.

madenci-listesi-bir madenci-listesi-iki

Enerji şirketlerinin denetimleri sürecek

Bölgedeki enerji üreticilerinden, kripto para madencileriyle ilgili gerekli denetimleri 25 Haziran’a kadar tamamlamaları ve konuyla ilgili bir rapor sunmaları isteniyor. Bu tarihe kadar tespit edilen madencilere de enerji tedariğinin durdurulması isteniyor.

Alınan kararın ilk olarak orta ve büyük ölçekli kripto para madencilerini etkilemesi, aynı yaptırımların zamanla küçük çaplı madencilere de uygulanmaya başlaması öngörülüyor. Enerji üreticilerince yürütülecek denetimlerin kapsamı ise henüz net olarak bilinmiyor. The Block ekibinden Wolfie Zhao, yaptırımlarla ilgili şunu söyledi:

“İşin kötü yanı; bu 26 (madencinin) çoğu, gerekli ücretleri ödeyip devlet yönetimindeki hidroelektrik tüketim bölgelerinde faaliyet gösterme izni aldı. Şimdi birçok küçük madenci, bu yaptırımdan radara yakalanmadan kaçabilir ama olan, (listedeki) madencilere oluyor.”

Bitcoin ağındaki hash oranının ilerleyen günlerde ne ölçüde değişeceği, merak edilen konular arasında yer alıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!