Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Chiliz Valencia CF İçin Fan Token Üretecek

Chiliz ve Socios.com, cuma günkü duyurusunda futbol kulübü Valencia CF ile anlaşma sağladığını açıkladı. Anlaşma kapsamında VCF kodlu bir taraftar tokenı (fan token) üretileceği duyuruldu.

Valencia CF için üretilecek taraftar tokenının, Socios.com üzerindeki lansmanının gelecek birkaç hafta içerisinde yapılacağı açıklandı. Valencia CF taraftarları, diğer fan token sahipleri gibi kulüple ilgili kararlarda söz sahibi olabilecek, kulüple dijital ortamda etkileşim kurabilecekler.

Valencia CF, diğer kulüplerden farklı olarak kendi taraftar tokenını formanın ön yüzünde taşıyacak ilk kulüp olacak. Chiliz blockchaininde üretilecek token, 2021/22 sezonunun ilk maçından itibaren tüm maçlarda Valencia formalarında yer alacak.

Valencia CF Başkanı Anil Murthy, Chiliz ile ortaklık kurmaktan mutluluk duyduklarını ve bunun “harika bir ilişkinin başlangıcı” olacağını söyledi. Chiliz ve Socios.com CEO’su Alexandre Dreyfus’a göre tokenın formalarda temsil edilecek olması, Socios.com’un spor sektöründe sahip olduğu etkiyi gösterecek.

Chiliz ekibi, Valencia CF ile birlikte İspanya’daki dördüncü; dünya genelindeki 38. ortaklığına imza attı. Socios.com, dün NBA’deki ilk ortağını Philadelphia 76ers olarak açıklamıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!