Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Danimarka’nın En Büyük Bankası Kripto Para Yasağını Sürdürüyor

Danimarka’nın en büyük bankası olan Danske Bank, kripto paralarla ilgili aldığı sorulara toplu bir yanıt vererek bu konuda aldığı kararın değişmediğini ve kripto para işlemlerine uygulanan yasağın devam ettiğini açıkladı.

Danske Bank, cuma günü yaptığı açıklamada Danske Bank’in ticaret platformlarında kripto paralar veya kripto paralara bağlı finansal enstrümanlar ile ticaret yapmanın mümkün olmadığını” vurguladı. Banka, 2018’den beri aynı politikayı uyguluyor.

Bir müşterinin kripto paralardan kazandığı parayı Danske Bank’e yatırmak istemesi halinde, bu işlemin ilgili yasalara ve suç gelirlerinin aklanmasının önlenmesi için alınmış tedbirlere uyup uymadığına bakılacak ve bir ihlale rastlanmaması halinde, para kabul edilecek.

Müşteriler, aynı yasa ve tedbirlere uygun düştüğü müddetçe Danske Bank’in kredi kartını kripto para ticareti ile bağlantılı işlemlerde kullanabilecekler.

Kripto paralara “yatırım yapmamayı tavsiye eden” banka, konu hakkında duyduğu kaygıları şu şekilde sıraladı:

  • Yeteri kadar şeffaf olmaması sebebiyle kripto paralarla işlenen finansal suçların tespitinin zorluğu,

  • Kripto paraların tamamen regüle edilmemiş olması ve tüketicilere yeteri düzeyde korumanın sağlanmaması,


  • Kripto para fiyatlarının çok değişken ve opak olması,


  • Bazı kripto paraların çok fazla enerji tüketmesi ve bunun, Danske Bank’in sürdürülebilir kalkınma politikası ile uyuşmaması.

Banka, kripto para sektöründeki gelişmeleri takip edeceğini ve “piyasa olgunlaştıkça ve daha çok regüle edildikçe, mevcut tutumunu gözden geçirmeyi sürdüreceğini” açıkladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!