Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çin’in Başkentindeki 3.000’den Fazla ATM’de Dijital Yuan Kullanılabiliyor

Çin’in başkenti Pekin’de dijital yuan desteği sunan ATM’lerin sayısı 3.000’i geçti. Bu ATM’ler dijital yuanı nakite veya nakit parayı dijital yuana dönüştürmek için kullanılabiliyor.

Çin Endüstri ve Ticaret Bankası (ICBC) ile Çin Tarım Bankası, Pekin’de testleri aktif şekilde devam eden dijital yuan için ATM desteği sunmayı sürdürüyor. Xinhua’nın cuma günü aktardıklarına göre Endüstri ve Ticaret Bankası’nın Pekin şubesi, bu ATM’lerden şimdiden 3.000’den fazlasını kurdu.

ICBC’nin kurduğu ATM’lerde dijital yuan ile nakit para arasında geçiş yapılabildiği ve ICBC’nin bu imkanı tanıyan ilk banka olduğu aktarıldı.

Çin Tarım Bankası’nın, yine Pekin’deki Wangfujing bölgesinde 10’dan fazla ATM kurduğu ve aynı özelliğin bu ATM’lerde de bulunabileceği belirtildi.

Her iki banka, dijital yuan desteği sunan bir ATM kurabilmek için gerekli çalışmalara bu yılın başında başlamıştı.

The Block’un aktardığına göre Çin’de Shenzhen, Suzhou, Pekin, Chengdu, Changsha ve Şangay gibi 6 şehir, Ekim 2020’den bu yana düzenlenen test çalışmaları kapsamında piyango yoluyla 250 milyon dijital yuan (yaklaşık 40 milyon dolar) dağıttı. Bu ayın başında, Pekin’de 40 milyon dijital yuan dağıtılacağı öğrenildi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!