Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ünlü Analist Tom Lee, İstanbul’da Yapılan Blockchain Economy Summit’te Konuştu!

Bölgenin en kapsamlı Blockchain ve kripto para konferansı olarak da bilinen Blockchain Economy Summit, 20 Şubat tarihinde, sabah saatleri itibariyle başladı ve dünyanın dört bir yanından gerek kripto para gerekse de küresel çapta başka sektörlerden oldukça ünlü isimler konferansta önemli açıklamalara imza attı.

Fundstrat Global Advisors’un ünlü ismi Tom Lee, tabii ki birçok kişinin beklediği konuşmacılardan birisiydi. Lee, konuşması esnasında blockchain ve kripto paralar için 2019 yılının oldukça iyi geçebileceğini vurguladı ve 2018 yılının ”kötü” olarak lanse edilmesinin detaylarına değindi. Lee’ye göre 2017 yılı kripto para sektörü için ne kadar iyiyse, 2018 de o kadar kötüydü ve buna neden olan sebeplerden birisi şüphesiz fork savaşları oldu.

İlk dijital para arzı (ICO) projelerinin sermayelerinden de kaynaklı olarak 2018 yılında beklentilerin çok yüksek olduğuna değinen Lee, çöküşün gerçekleştiğini ve beklentilerin karşılanamadığını aktardı.

2019 Kripto Paralar İçin Neden İyi Bir Yıl Olacak?

Kripto Paralar Makro Piyasa İle Yakınlaşmaya Başladı

Tom Lee açıklaması esnasında 2019 yılının kripto paralar için neden oldukça parlak olduğunu da kanıtlarıyla açıkladı. Ünlü yatırımcıya göre bu yıl özellikle makro piyasalar kripto para piyasası ile oldukça yakın bir pozisyona geçti. Bunun yanı sıra tarihteki dördüncü en büyük pazarın kripto paralar olduğuna değinen Lee, 2015 yılında Bitcoin fiyatında aynı 2018 gibi benzer bir düşüş olduğunu ve bunun aslında bir alım fırsatı olduğunu, ancak birçok kişinin bundan faydalanamadığını vurguladı.

Dijital varlıkların yeni finansın ”mimarları” olduğunun altını çizen eski Wall Street ismi, 2018 yılında yükselen pazarlarda yaşanan düşüşün dolaylı olarak Bitcoin’i de etkilediğini ve ayı piyasasının sadece kripto paralara özgü olmadığını ifade etti.

Kripto Paralar 2019’da Kurumsal Yatırımcıyı Çekecek

İkinci büyük etmen olarak küresel şirketlerin 2019 yılında kripto paralara yatırım yapacağının altını çizen Lee, doların değerinin düştüğü zamanlarda kripto paraların yükseldiğini ve bunun ”mantıklı” olduğunu açıkladı.

ABD’nin en büyük bankası konumundaki JP Morgan‘ın bir zamanlar kripto paraları işe yaramaz olarak lanse etmesinden sonra geçtiğimiz günlerde kendi kripto parasını piyasaya sürdüğünü de belirten Lee, Bitcoin’in 200 günlük ortalaması gibi teknik faktörlerin de yükseliş yanlısı olduğunu açıkladı.

Kripto para piyasası da dahil bütün piyasalar ve pazarların kontrolle alakalı olduğuna değinen Lee, zamanında cep telefonunun birçok uzman tarafından ev telefonunun önüne geçemeyeceğini düşünmesine rağmen günümüzde bunun tam aksine geliştiğini vurguladı. Bitcoin ve kripto paralar için de şuan birçok ‘günümüz uzmanının’ ön görüsüz yorumlarda bulunabileceğini ima eden Lee, günümüzde y jenerasyonu ve daha yeni jenerasyonların bankalara güvenmediğini ve araştırmalarda bunun ortaya çıktığını belirtti.

Yeni neslin iyice dijital bir hal almaya başladığını belirten Lee, herkesin kendine ait bir kripto para cüzdanına sahip olması durumunda kripto para piyasasındaki artışın %200 olabilme ihtimaline sahip olduğunun da altını çizdi.

XRP’nin Gidişatı Oldukça İyi

Bitcoin’in yanı sıra XRPnin gidişatının da oldukça iyi olduğunu açıklayan Tom Lee, özellikle sınır ötesi işlemler konusunda gelişmeler görebileceğimizi belirtti. Bilindiği üzre Ripple 2019 yılının başlarında yaptığı bir duyuru ile 200 üzerinde banka ile ortaklık imzaladığını ve bunların bir çoğunun sınır ötesi işlemler için XRP kullandığını açıklamıştı.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment