Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC VanEck/SolidX ETF’sinin Yeniden Değerlendirmeye Başladı

ABD’deki Menkul Kıymet ve Borsa Komisyonu (SEC), VanEck/SolidX tarafından yapılan Bitcoin tabanlı borsa yatırım fonu (ETF) başvurusunu kısa süre içerisinde değerlendirmeye başlayacak.

ABD’deki menkul kıymet piyasasının düzenlenmesinden sorumlu olan SEC, VanEck ve SolidX tarafından yapılan ETF başvurusunu değerlendirmeye alacağını duyurdu.

Bu ETF’yi listeleyebilmek için SEC’e başvuruda bulunan Şikago Opsiyon Borsası (CBOE) bundan bir süre önce bu başvurusunu geri çekmişti. O sırada ABD Hükümetinin an itibariyle kapalı olmasını gerekçe gösteren CBOE bu başvuruyu daha sonra yeniden yaptı.

SEC, başvurunun yeniden yapılmasıyla birlikte bu süreci yeniden değerlendirmeye başladı. ABD yaslarına göre SEC’in bu ETF başvurusunu onaylamak veya reddetmek için 90 günlük bir zaman dilimi bulunuyor ve bu süre 20 Şubat itibariyle başladı.

Menkul Kıymet ve Borsa Komisyonu, şu anda VanEck ve SolidX tarafından ortaklaşa yapılan başvuruyu değerlendirmeye başladı. SEC geçtiğimiz hafta aynı süreci NYSE Arca tarafından yapılan başvuru için de başlatmıştı.

NYSE Arca, yaptığı başvuruda Bitwise’ın Bitcoin ETF tröstündeki ticaret hisselerini listelemek istediğini belirtmişti. SEC bu başvuruyu 15 Şubat itibariyle değerlendirmeye başladı.

Menkul Kıymet ve Borsa Komisyonu’nun bu değerlendirme süreçleri zaman zaman ertelenebiliyor ve süreç ciddi anlamda uzayabiliyor. Ne var ki CBOE ve NYSE Arca gibi kuruluşlar, SEC’in tüm gecikmelerine rağmen ısrarla başvurularını yinelemeye devam ediyorlar.

Kripto para sektöründeki bazı isimler SEC’in bu yıl içerisinde ETF onayı vereceğini, bazı isimler ise bu onayın en az birkaç yıl boyunca daha gelmeyeceğini düşünüyorlar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment